Прочитај ми чланак

Порука са Пала: Вулин НИЈЕ наш брат

0

После постављања, у центру Пала, билборда са подршком Александру Вулину, уследиле су бројне реакције незадовољних Срба из Републике Српске.

Борци Републике Српске, њихове породице и народ, огорчени су због давања подршке (не зна се од кога) некадашњем комунистичком јурушнику генералског Савеза комуниста-Покрета за Југославију, потом хипи левичару Мире Марковић, и данас великом Србину по мери Александра Вучића, пуковнику МУП-а са двонедељним служењем војног рока, патриоти, русофилу из спа центра хотела Хајат и борцу за српство спремном увек да гине за Српску у дуету са Милорадом Додиком под шатором на Мањачи, уз јањетину и Гоци бенд.

То створење је неко у име страдалног и херојског народа Српске ословио са “брат”, а билборд је постављен на само десетак метара од места где је извршен атентат на Срђана Кнежевића, команданта “Белих вукова”.

Давор Цицовић се тим поводом огласио на Фејсбуку:

На мјесту злочина.

Чији брат?

Срђан Кнежевић, легендарни командант “Белих Вукова” , убијен је у центру Пала, у августу 1998 године. У тренутку убиства обављао је дужност “замјеника начелника полиције” у Источном Сарајеву.
Преживео је на десетине битки у рату, последњу, мирнодобску, није успео.

Двадесет и пет година након његове смрти налогодавци и егзекутори нису пронађени.

На десетак метара од места атентата, у току данашњег дана, постављен је билборд подршке Александру Вулину, брату нашем, како је написао аутор.

Нисам љут, више сам тужан, разочаран, понижен

и узећу за право да као рођени Паљанин кажем само ово:

“ Александар Вулин није брат ниједном часном становнику Пала, скините ово или скините бисту Срђана Кнежевића, тешко ми је да их ставим у исту реченицу, а камоли у исту улицу.”