Прочитај ми чланак

Поред Шиптара и власт у Београду је противник косметских Срба

0

Следећи обећање које је први потпредседник Владе Републике Србије Александар Вучић дао јавности, а које гласи „да за Србију по питању Косова и Метохије тек долазе болна решења“, јасно је да је реализација обећаног већ почела да се се спроводи.

После низа штетних, и по српске интересе опасних споразума, постигнутих између Београда и Приштине у Бриселу, више је него очигледно да апетити Приштине и њихових ментора расту. Да би били сигурни да су косметски Срби у потпуности потчињени и да ће се безпоговорно повиновати губитку свог идентитета, у помоћ зову Владу у Београду.

Зашто!?

Зато што знају да ефикаснијег оружја за обрачун са Србима од самих Срба још нико није измислио. У помоћ им стиже „вешти преговарач“ Дејан Павићевић кога је Влада Републике Србије именовала за официра за везу.

Поменути господин је рођени Београђанин. Осим плате ништа га друго не везује за Косово и Метохију. Његов ће посао бити тај да заврши све оно што Албанци не могу. Пре свега ће радити на учвршћењу границе која је недавно успостављена између Косова и Србије. Инсталираће албанске царинике. Припремаће терен за одржавање избора на северу КиМ. А онда ће, као неко ко је „пуно грешио“ бити склоњен са функције, док ће трагови нечовештва остати за њим.

Најновије охрабрење за косовске Албанце и њихове поданике стиже и од председника Републике Србије. Наиме, најављени сусрет између тзв. председника Косова и председника Републике Србије има за циљ ништа друго до успостављање добрих међусуседских односа двеју суверених држава.

Поруку Србима је да се интегришу у косовски систем и изгубе свој идентитет или да се пакују и напусте Косово и Метохију. Они који су се на време преоријентисали и себе ставили у службу остварења туђих интереса, а против државе Србије, већ почињу да говоре како су били далековиди и како је њихова политика исправна. Као да они имају своју политику и мисле својом главом.

Било како било, Србима на светој Српској земљи ништа не преостаје друго него да наставе борбу на очувању свог идентитета, своје територије, културе, вере, језика и обичаја, с тим што сада има још једног ривала више, али не у држави Србији – већ, на жалост, људима који нашу државу воде.

Крајњи циљ целе ове издаје је добијање датума за прикључење Србије ЕУ. Стога, добре познаваоце прилика на терену, нимало не чуди најава вицепремијера Србије да следи период „тешких и болних одлука“. Сада знамо и зашто!

Звонко Михајловић (председник општине Штрпце, Космет, Србија)