Прочитај ми чланак

Помера границе бизарности-Вучић: Ја сам поштен, у опозицији су све пљачкаши

0

Александар Вучић наставио је са серијом обраћања јавности, а за локацију данашње конференције изабрао је Ниш. Поново је шеф напредњака искористио прилику да говори о опозицији као "највећем злу које је задесило Србију". Према његовим речима, "сви су пљачкаши - од Лутовца до Алексића", наспрам њега који је поштен човек који гради Србију. Испричао је председник окупљеним новинарима да не верује у бајке о четвртастој земљи, колико воли да једе паризер, о Прајду у Београду, броју људи на протестима и Јовањици. На крају, као што и доликује, председник је самом себи аплудирао, очито задовољан оним што је рекао и што је послато у етар.

Председник Србије је у свега 12 минута, колико је трајало његово обраћање медијима, стигао да покрије буквално све теме и обради их из свог угла. Тако смо могли да чујемо од њега прилично бизаран опис онога што опозиција жели да му уради.

– Они су четири месеца претили да ће да нас батинају, да ћемо да пливамо по Сави и Дунаву, да ће на ломачи да ме спале, да ме вешају, да не знам шта ће све да ураде уколико распишем изборе. А сад траже да распишем изборе најкасније до краја децембра – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је прочитао писмо опозиције, те да је ту, како каже, 95 одсто њих из бившег режима.

– Они кажу да избори морају да буду расписани до краја децембра, што значи да би избори морали да буду одржани до 2. марта најкасније, колико сам их ја разумео. Добро, видећу. Можда буде и пре тог рока. Видећу, до крја месеца ће добити одговор. То су могли да кажу пре четри месеца. Они су четири месеца претили да ће да нас батинају, да ћемо да пливамо по Сави и Дунаву, да ће на ломачи да ме спале, да ме вешају, да не знам шта ће све да ураде уколико распишем изборе. А сад траже да распишем изборе најкасније до краја децембра – наводи Вучић.

Председник је потом рекао да он не верује у „бајке о четвртастој земљи“.- Е, тако можете да лажете и о улози моје породице и мојој улози у Јовањици. Или можете да поверујете да је добро да буде 700.000 мање запослених, да вам катанче фабрике и пљачкају све што стигну. Све пљачкаш до пљачкаша, од Алексића до Лутовца. Овај у Трстенику нема шта опљачкао није. Ја сам сигуран да се они не плаше повећања цензуса, они кажу да побеђују убедљиво. Ми ћемо изаћи у сусрет шта год хоће. Али не баш као фонтана жеља, које изборе и како, већ што се датума избора тиче – додаје Вучић.