Прочитај ми чланак

Полицајци најављују кривичну против Стефановића

0

stefanovic

Београд — Иако је најављено неколико хиљада учесника, на протесту Независног полицијског синдиката Србије појавило се тек њих двадесетак.

Председник тог нерепрезентативног синдиката Момчило Видојевић најавио је подношење кривичне пријаве против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и његових сарадника, јер су запечатили просторије синдиката.

Он је додао и да су, након што су им запечаћене просторије и забрањен улаз, њихове ствари премештене и да су приметили да је неко претурао по судским списима 1.200 њихових чланова.

Упитан зашто је на протесту испред Владе Србије мали број људи, Видојевић је рекао да су многе њихове колеге застрашене.

“Огроман је притисак на људе на терену, већ у току јучерашњег дана и јутра слате су депеше на терен, у петак увече у 18.00 послата је исто депеша, па у 20.00 јуче у току дана, позивани су људи именом и презименом. Ово је заиста последња синдикална борба, искрена синдикална борба не само у полицији, већ и у Србији. Ми смо само хтели данас, никаве захтеве да подносимо, ништа ни од кога да тражимо.

Циљ нам је био данас само да упознамо јавност и да изразимо протест због односа према полицији”, истиче Видојевић.

 

Б92