Прочитај ми чланак

ПОКС: Потребније нам је јединство него икада

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита свим грађанима Србије и Србима широм света Дан српског јединства, указујући на значај тог датума и потребу да се сви заједно одупремо притисцима са запада на Србију.

„Потребније него икада нам је јединство у одбрани националних интереса на Косову и Метохији, Републици Српској, Црној Гори, али и јединство унутар друштва у борби против насиља и изградњи демократских институција. Јединство је могуће ако сви актери политичке сцене прихвате и признавању право других на другачије мишљење, а не да се неистомишљеници вређају и нападају као да су непријатељи“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Без круне на глави и Краља као домаћина који сабира и уједињује не може бити ни јединства. Политичке странке ће сваку вредност претворити у политичку монету за поткусуривање и вештачки одржавати и стварати поделе међу грађанима, јер без те заваде не могу владати. Без јединства не можемо опстати, али је то јединство могуће само у оним вредностима које је наш народ препознао у свом историјском искуству као вредније од свега, слободи, независности и истини“ – додао је Михаиловић.