Прочитај ми чланак

Михаиловић: Смртна казна за убице деце, али и за политичаре велеиздајнике!

0

Покрет обнове Краљевине Србије подржава иницијативу председника Србије да се врати смртна казна за дело убиства деце, али тражи да се та казна прошири и за кривично дело велеиздаје државе, саопштено је из ПОКС.

„Подржавамо предлог да се смртна казна уведе за хладнокрвне убице деце, али у истом пакету измене кривичног законика треба увести и идентичну казну за чин велеиздаје своје земље. Убеђени смо да враћањем такве казне ни једном политичару не би пало на памет да тргује са српским националним интересима, за које су животе дали стотине хиљада Срба“, навео је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.
Како је додао, оваква казна за дело велеиздаје своје државе је примерена, јер се чином издаје штета чини целом народу и то не само овој генерацији, него и будућим.

“Увођењем смртне казне политичари би радили одговорније и не би своје личне интересе стављали испред државних. Убеђен сам да би у таквој ситуацији француско-немачки план и охридски споразум били одбачени одмах и у целости“, закључио је Михаиловић.