Прочитај ми чланак

ПОКС: Именовати представнике опозиције у Радну групу за унапређење изборних услова

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) инсистира да Влада Србије што пре у Радну групу за реализацију препорука ОДИХР именује и представнике опозиције, а не само власти што је сада случај.

„Очекивати од овог састава радне групе на челу са Небојшом Стефановићем да ће истински радити на реализацији препорука ОДИХР за спречавање изборне крађе, исто је као очекивати од козе да ће сачувати купус. Радна група Владе Србије за сарадњу са ОЕБС је у овом саставу основана пре четири године, без представника опозиције и скоро ништа није урадила на реализацији препорука из претходних извештаја о изборном неправилностима и зато није за очекивати да ће у овако кратком року до следећих избора учинити много више. Захтевамо да се опозицији хитно омогући учешће у овом радном телу“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Ово би могао бити први корак у нормализацији односа између власти и опозиције у нашем друштву и последњи покушај да имамо фер и демократске изборе, као што што постоје у другим државама. Уколико власт одбије овај предлог, биће јасно да се  спрема да понови изборну крађу за коју се уверио читав свет да је постојала. У том случају, јасно је да опозиција неће дозволити одржавање фарсе од избора у Београду и другим градовима“ – истиче Михаиловић.