Прочитај ми чланак

ПОКС: Амбасада Србије на Косову је циљ примене француско-немачког плана

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да изјава министра унутрашњих послова привремених институција у Приштини Џељаља Свечље да ће од трагова српске државности на Косову и Метохији остати само амбасада Србије изражава прави циљ примене француско-немачког плана.

„Српске заставе су склоњене са свих општинских институција на Косову и Метохији, од прекључе је осванула табла ‘Република Косово’ на општини Лепосавић са српском већином, а за који дан ће бити укинут и српски динар. Српска роба и даље не може у јужну покрајину, склоњени су чак и билборди са ликом Новака Ђоковића, а у наредним недељама ће власт пронаћи изговор да након међународних РКС таблица призна и пасош тзв. „Републике Косово“ чиме ће процес де факто признавања независности лажне државе бити завршен“, изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Власт која је спремна да тргује са нашом територијом на Косову и Метохији није добила чак ни отварање нових поглавља у приступним преговорима са ЕУ, а камоли пуноправно чланство. Брисел у исто време захтева од Србије да Свећљу прими у званичну дипломатску посету Прешевској долини којом се несметано вијоре албанске заставе без икаквих последица. Тиме ће процес понижавања Србије бити настављен и неће бити заустављен докле год имамо овакву власт и њену политику додворавања западу“ – истиче Михаиловић.