Прочитај ми чланак

Покрет социјалиста: Сврха Петог октобра била да разори Србију како то НАТО бомбе нису

0

peti-oktobar-2

Покрет социјалиста (ПС) на чијем је челу министар у Влади Србије Александар Вулин, саопштио је данас да је 5. октобар 2000. године, када је демонстрацијама окончан режим Слободана Милошевића, био дан „револуционарне обмане српског народа“.

„После 5. октобра Србија је постала све што није желела да буде. Пети октобар имао је сврху да разори Србију онако како то НАТО бомбе нису“, пише у саопштењу Покрета.

ПС је поручио да је пре 14 година организован „државни удар на власт Слободана Милошевића, председника СРЈ“ и да је 5. октобра паљена имовина Скупштине Савезне републике Југославије „у име демократије“.

„Као резултат демократских промена пљачкашким приватизацијама уништавана је имовина грађана Србије и тадашње Југославије. Приватизацијама уништавана је имовина коју су стицале генерације, продавана у бесцење, чинећи учеснике петоктобарске револуције, а то је обичан народ, трајно обесправљеним“, саопштио је ПС.

Како је оценио Покрет социјалиста, „у име демократије завладао је људождерски капитализам“, а Србија се претворила у „шачицу тајкуна с огромним утицајем и у народ са огромним сновима о демократији и шачицом утицаја“.

(Бета)