Прочитај ми чланак

Покрет Двери упозорио министра пољопривреде: ГМО неће проћи!

0

Gmo

Покрет Двери је предао писмо Министру пољопривреде, Драгану Гламочићу, у коме изражавамо оштар протест због његових скандалозних изјава које је, прошле недеље, дао поводом ГМО хране у Србији. Министар је у две одвојене изјаве казао да грађани Србије можда већ сада једу ГМО храну – а да ни не знају, а у другој да Србија треба да прихвати закон којим се либерализује и дозвољава увоз и промет ГМО хране на својој територији. Тим изјавама је показао да му ништа не значи здравље нације и прехрамбена и здравствена безбедност грађана.

Позната је чињеница да ГМО храна има далекосежне негативне последице по здравље. Покрет Двери сматра да је тровање ГМО храном, за коју се залаже министар, црвена линија која, ако се пређе, он и целокупна Влада Србије могу очекивати да грађани искажу свој гнев на улицама Србије, предвођени Покретом Двери.

Опомињемо јавност да је Министар пољопривреде сам рекао рекао да ће ГМО храна у Србији бити ригорозно контролосана. Зато питамо и њега и Владу како су дозволили да се на српском тржишту можда већ сада налази храна за коју је потребна ригорозна контрола, а да они – не само да је не контролишу – него чак ни не знају да ли јесте или није на тржишту и да ли једу или не једу српска деца!

Информативна служба Покрета Двери