Прочитај ми чланак

Показаћу Меркеловој слику бомбе и рећи јој да не блокира Србију

0

dragan-markovic-palma-jagodina-beta-emil-vas-jpg_660x330

Тачно је да сам обећао да ћу немачкој канцеларки Ангели Меркел послати слику бомбе из Другог светског рата, пронађене у Београду, са поруком да, ако су њени преци убијали југословенски народ, њихови потомци не треба да заустављају Србију на путу ка Европској унији, потврдио је лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

– То нико у Србији није смео да каже, али Јагодинци се ничега не боје! Оно што је интерес грађана Јагодине и Србије увек ћемо рећи ма коме без обзира да ли та порука некоме смета, рекао је Драган Марковић на састанку у Јагодини са председницима месних заједница.

Марковић је рекао да је његова странка имала велики утицај 2008. и 2012. када су састављане владе Србије, али је додао да никада није имала ни једног мегаломана који ће себе ставити у први план.

– Рекли смо ми ћемо да подржимо владу, али да знате ако лоше радите ми ћемо и да вас критикујемо. Нисмо погрешили што смо подржали владу из 2008. и ову из 2012. године. Јесте да је то био велики преокрет али никада не треба гледати идеологију партије или вашу личну већ треба гледати интерес грађана, рекао је Марковић и оценио да захваљујући тим одлукама грађани Србије данас без виза путују у земље ЕУ, а Србија је добила статус кандидата и почиње преговоре о чланству у ЕУ.

– Неко ће можда рећи шта ће нам ЕУ, али откад су отворена мала врата и када грађани путују без виза у ЕУ и када смо добили статус кандидата много већи број инвеститора долази у Србију. А ми Јагодинци смо знали то добро да искористимо. Тек ћемо 2014. године искористити још, истакао је Марковић и додао да су му три пута нудили да буде министар, али да је он то одбио, не зато што се боји функције, него да не би рекли како је подржао формирање прошле и садашње владе само због функција.

„Важно је да ЕУ и САД више немају негативан однос према Србији“

Марковић је рекао да се не зна када ће Србија постати чланица ЕУ, али је истако да је важно да ни ЕУ ни САД више немају негативан однос према Србији.

„Важно је да нас Европа више не гледа као пре. Сада више немају онако негативан однос, чак су и Американци, који су стисли дугме да се бомбардује Југославија, послали честитку Србији и влади на успеху“, казао је Марковић.

(Бета)