Прочитај ми чланак

ПОКАЈАО СЕ НАПРЕДЊАК? Александар Мартиновић жели назад код Шешеља! (ВИДЕО)

0
 
martinovic sns 9_nКако незванично сазнајемо од извора блиских Српској напредној странци и Српској радикалној странци, високи функционер напредњака Александар Мартиновић је, након емисије „Реч на реч“ на Радио-телевизији Србије, посредством високих функционера Српске радикалне странке из Војводине затражио да му се хитно омогући разговор са Војиславом Шешељем.
 
Мартиновићу је изузетно засметао понижавајући потез Немање Шаровића који је након емисије одбио да му пружи руку. Он се учесницима емисије након снимања пожалио како је скрајнут у кампањи Српске напредне странке и како је незадовољан својим тренутним положајем у тој странци. Како незванично сазнајемо Мартиновић је успео да обави телефонски разговор са Шешељем у којем му је затражио повратак у редове радикала, а за узврат је понудио свој посланички мандат.
 
Војислав Шешељ је одбио ову понуду и истакао да повратак у Српску радикалну странку није могућ за оне који су крали посланичке мандате. На питање шта му је све ово требало Мартиновић је Шешељу рекао како је уцењен односно како му је прећено да ће и он и супруга остати без посла уколико се не придружи СНС. Он је објаснио да је временом схватио да је СНС превара каква није виђена у скоријој историји Србије. Мартиновић је исте вечери дао налог својим следбеницима у Руми да у локалном одбору Српске радикалне странке затраже повратак у радикалске редове. 
 
Мартиновић је такође истакао да је спреман да јавно говори о догађајима који су се десили за време боравка Војислава Шешеља у Хагу. Шешељ је поновио да Мартиновић није добродошао назад али да ће предлог након избора изнети пред страначке органе који ће донети коначну одлуку о његовом евентуалном повратку. Мартиновић је у току разговора упорно инсистирао на тврдњи да је тадашњи врх СРС крив за његов прелазак. 
 
За време разговора Немања Шаровић се смејао и објашњавао људима у непосредној близини да се Мартиновић уплашио као и да за време емисије није смео ни да га погледа. Мартиновић је Шешељу такође рекао очекује његову одлуку у наредних 14 дана и додао да у СНС-у постоји огроман број незадовољних чланова који су у редовима ове странке само због посла. 
 
Војислав Шешељ нам је телефоном потврдио да је било неких контаката али да не може о томе причати у јавности пре него што детаље разговора не пренесе страначким органима. На директно питање да ли га је Мартиновић контактирао кратко се насмејао и прокоментарисао: „Зашто то не питате њега?“.
Извор: Србин.инфо, СРС