Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Георијев, Радун, Исток и Драган Петровиц код Малагурског

0

Емисија водитеља Бориса Малагурског Глобално, посвећена резулатима председничких избора у Србији и започетим протестима на ТВ БН: Слободан Георгијев, Бранко Радун, др Драган Петровић, Исток Павловић.

На БН телевизији се већ дуже од годину дана одржавају тематске дебате тв емисије Глобално, са по четири учесника. Овај пут је тема била врло атрактивна Резултати председничких избора у Србији, где је споменут и процес протеста који траје протеклих дана.

Учесници емисије су четири по политичком и геополитичком, идејном погледу потуно различита госта: Бранко Радун, аналитичар чест гост протеклих година водећих медија у Србији, Слободан Георгијев новинар недељника Време, Исток Павловић предавач на факултету за медије и сарадник у кампањи Белог Прелетачевића, и др Драган Петровић научни саветник у области друштвених наука.

За 90 минута трајања емисије било је мноштво полемичког садржаја о протеклим изборима, његовој регуларности, незадовољству, да ли постоји слобода медија у Србији, (не)демократском капацитету власти и резултатима до садашње владавине, опозицији. У сваком случају овако дебатне емисије гостију различитог идејног, геополитичког и политичког опредељења тешко ћемо наћи у Србији, без обзира колико се са којим од гостију и аргументима изнесеним у емисији слагали, тако да је препоручујемо за гледање.

Уосталом учесници протеста на улицама Србије, превасходно студенти, у први план истичу потребу за ослобађањем медија, као елементарним прдусловом за плурализам и демократију, па ћете се свакако сложити да овакве емисије недостају и доста значе у правилном информисању грађана и одмеравању снага аргумената.