Прочитај ми чланак

ПОГИНУЛА ЖЕНА Бабић се возио аутом бугарске фирме која изводи радове на коридору?

0

Након тврдњи да се возило директора „Коридора Србије“ великом брзином „закуцало“ у возила на наплатној рампи код Дољевца, када је погинула једна жена

Аутомобил којим се возио директор Коридора Србије Зоран Бабић, а који је учествовао у јутрошњој несрећи на наплатој рампи Дољевац на делу ауто пута Ниш- Лесковац, у којој је погинула једна жена, не припада овом државном предузећу, већ бугарској фирми „Траце гроуп“.

Наиме ова фирма већ годинама изводи радове на Коридору 10, рекли су незванични извори Данаса.

У Основном јавном тужилаштву у Нишу најавили су да би тек сутра могли да саопште више информација о овој несрећи која се догодила јутрос око 8,20 часова, а у којој је погинула једна женска особа (52), док је петоро људи повређено, од којих је двоје задобило теже, а троје лакше повреде. МУП Србије и Полицијска управа Ниш нису саопштили било какве детаље о несрећи.

Бугарска фирма „Траце гроуп“ од пре две године асфалтира једну од најтежих деоница на Коридору 10, кроз Грделичку клисуру, на релацији Грделица – Царичина долина. Инвеститор пројекта вредног 37,51 милиона евра су „Коридори Србије“, а извођење радова финансира Европска Инвестициона Банка (ЕИБ), јавили су медији. Бугарска компанија је добила овај посао упркос томе што су непуне две године раније „Коридори Србије“ саопштили да раскидају уговор са њом због кашњења изградње обилазнице око Димитровграда на источном краку Коридора 10“, за који је била задужена. Вредност уговорених радова на тој деоници износила је 2,26 милијарди динара.

Божовић: Објавити снимке са наплатне рампе

За сада нема полицијске потврде или демантија незваничних информација да јутрос није дошло до ланчаног судара три возила, како су првобитно навели поједини медији, већ да је аутомобил директора „Коридора“ наводно великом брзином ударио у два аутомобила која су чекала да плате путарину. Ови извори су казали да је Бабићев аутомобил, којим је управљао његов возач, „због велике брзине, као и густе магле, промашио канал за електронску наплату путарине и ударио у возила која су већ чекала да плате путарину“.

На лицу места се могло видети да је возило директора „Коридора“ последње у низу и да има оштећења на предњем делу, а да је „средњи“ аутомобил, у којем је била погинула жена, смрскан пре свега у задњем делу. Ватрогасцима је требало неколико сати да тело погинуле жене, која је, према незваничним информацијама, била везана сигурносним појасом, извуку из смрсканог аутомобила. Први аутомобил је од силине ударца завршио неколико десетина метара испред осталих.

Са лица места данас је најпре одвезено возило у којем је био директор Бабић, док су остала два аутомобила након тога остала на наплатној рампи. Полиција је неколико пута упозоравала новинаре да се „склоне“ са лица места, а није било пожељно ни сликање.

Демократска странка је данас поподне затражила објављивање снимака сигурносних камера код наплатне рампе Дољевац, како би се утврдило да ли је Бабићево возило, због непрописне брзине, угрозило остале учеснике у саобраћају. У саопштењу се наводи да је члан Одбора за одбрану и унутрашње послове скупштине Балша Божовић покренуо процедуру за утврђивање истине о околностима несреће.

Бабић пребачен у Ургентни центар у Београду

Бабић је из Клиничког центра Ниш данас пребачен у Ургентни центар Клиничког центра Србије у Београду.

– Сва срећа жив сам и још ћу вас гњавити. Добро сам прошао. Налазим се Клиничком центру Ниш и овде су лекари и сестре предивни. Вероватно ћу бити пребачен за Београд, и требаће операција- рекао је Бабић за поједине таблоиде.

Изјава је изазвала прилично негативне реакције на друштвеним мрежама, у којима грађани подсећају да у овој „контроверзној“ несрећи нису сви „добро прошли“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!