Прочитај ми чланак

Поднета кривична пријава против Небојше Стефановића

0

nebojsa-stefanovic-2

БЕОГРАД – Против министра полиције Небојше Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић, 30. децембра 2015. поднета је кривична пријава у Тужилаштву за организовани криминал, преноси Н1.

Пријава је поднета због, како се наводи, „злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем“.

У пријави је наведено да је Одељење за послове безбедности при Министарству унутрашњих послова „спроводило мере опсервације и тајне пратње без отворене оперативне обраде, без наредбе суда, супротно инструкцији о оперативном поступању“.

Трговина утицајем, стоји у пријави, остварена је на начин да су користећи свој службени положај, посредовали да се изврши службена радња „уништења девет хард дискова са подацима, два колор ласерска штампача и једног монохроматског ласерског штампача, а све у циљу уништавања података садржаних у поменутим техничким средствима ради спречавања и ометања доказивања“.

Дијана Хркаловић (Фото: МУП) Дијана Хркаловић (Фото: МУП)
У пријави је наведено да је у време извршења ових дела у децембру 2014, Дијана Хркаловић била заменица шефа кабинета министра полиције.

Гостујући у дневнику РТС-а у петак, министар полиције је изјавио да поседује информације да ће одређени људи, лажним пријавама, покушати да кажу да су неки новинари у Србији праћени, иако, како каже, за то нема доказа.

„Последњи пример који хоћу да наведем – располажемо подацима да ће неколико лица покушати да лажним пријавама против Министарства унутрашњих послова тврде лажно да су праћени неки новинари у Републици Србији” рекао је Стефановић додајући да ће информације о томе изнети и „представник једног новинарског удружења”.

У вези са овим Стефановић је најавио и реакцију тужилаштва.

 

Kurir