Прочитај ми чланак

Почело: У Ужицу смењене демократе са власти!

0

УЖИЦЕ  – На ванредној седници Скупштине града у Ужицу данас је смењен градоначелник Јован Марковићу из Демократске странке и за новог градоначелника изабран Саша Милошевић из Српске напредне странке.

Тиме је решена тромесечна политичка криза у Ужицу, која је кулминирала тиме што су социјалисти напустили коалицију са ДС, по налогу централе странке у Београду.

Нову већину од 41 одборника у ужичкој скупштини, која броји 67 одборника, сада чине СНС (12) , коалиција СПС – ПУПС – ЈС – НС (15) и по седам одборника УРС и ДС С.

У опозицији су Демократска странка, ЛДП и СПО.

Смењени градоначелник Јован Марковић (ДС) рекао је Танјугу да је сигуран да“политичка математика која је диригована из Београда неће добро донети грађанима Ужица”.

“Сигуран сам да нова коалиција неће имати успеха, ни близу толико колико смо ми имали”, уверен је Марковић.

Новоизабрани градоначелник Ужица дипломирани економиста Саша Милошевић, председник Градског одбора СНС одлучан је у ставу да ће нова коалиција разуверити у наредном периоду све оне који је на старту осуђују на пропаст.

“Сви душебрижници у Ужицу који говоре да наша коалиција на челу са напредњацима нема програм, биће изненађени већ за три месеца, када ће се видети први ефекти нашег деловања у смањењу броја незапослених, довођењу нових инвеститора и успостављања економске стабилности у градском буџету”, рекао је Танјугу Милошевић.

Он истиче да ће основни приоритети нове локалне власти у Ужицу бити пољопривреда, енергетика и борба против криминала и да се нада да ће се и на локалу, са истим успехом, тиме бавити, као и на републичком нивоу.

“За три месеца вршења власти Српска напредна странка на републичком нивоу обезбедила је, према последњим истраживањима, подршку 40 одсто бирачког тела. Реализацијом нашег програма исти резултат ћемо и ми постићи у Ужицу”, тврди Милошевић.

Избором за градоначелника Ужица Милошевић је најавио да ће поднети оставку на функцију председника Градског одбора СНС – а.

На данашњој ванредној седници Скупштине града изабран је и нови заменик председника Скупштине и чланови новог Градског већа.

 

(Правда)