Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛО ЈЕ Лидери Срба у ЦГ поднели кривичне пријаве против Милових тужилаца ВИДЕО

0

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић поднио је кривичне пријаве против Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Саше Чађеновића и Судског вијећа због поступања у монтираном процесу, тзв. афери „државни удар“.

„Скоро више од мјесец дана од како је генерал Братислав Дикић цјелокупној црногорској јавности објаснио како је малтретиран како би лажно свједочио, односно оптужио Андрију Мандића и мене у монитираном поступку „државни удар“, поменута господа нису урадила ништа по том питању. Из тог разлога ми смо поднијели кривичне пријаве против њих Специјалном државном тужилаштву“, казао је Кнежевић.

Након бројних прес конференција, ми смо закључили, истиче Кнежевић, да је „Катнић дубоку располућена личност, те да он неће имати никакав проблем да изађе из самог себе и да води истрагу против самог себе“.

„Видјели сте раније, да је кад ме је саслушавао казао да се он осјећа као Исус Христ, а на последњој прес конфренције је постао апостол Петар. С тим да имамо таквог тужиоца сматрамо сасвим прикладним да њему поднесемо кривичну пријаву против њега. А како га знамо, увјерени смо да ће он да покрете истрагу против самог себе, макар водећи је тако што ће гледати самог себе у огледалу“, рекао је Кнежевић.

Он каже да су мотиви због којих су поднијели кривичну пријаву више него јасни.

„Генерал Дикић је 6. септембра пред читавом јавношћу саопштио како су га Катнић и Чађеновић 17 пута изводили из истражног затвора, притискали и уцјењивали. Тражили су од њега да лажно оптужи Андрију Мандића и мене да смо планирали државни удар, да смо набавили оружје…“, појаснио је Кнежевић.

Додао је и да је тешко оптужујуће за Чађеновића и Катнића и обарање црвене Интерполове потјернице за Џозерфом Асадом и Ароном Шавивом и још десет држављана којима је одређен био притвор…

„Вијеће Интерпола у Лиону је одбило наводе… и утврдило да се ради о политички мотивисаном поступку“, рекао је Кнежевић.

Навео је и да „пошто им није успјело са Дикићем и Асадом онда је на ред дошао на ред Душко Кнежевић“.

„Златни тајкун ДПС-а и један од најближих интимуса Мила Ђукановића којег је прво Катнић саслушавао и тражио од њега да саопшти како је новац који је дат Славољубу Стијеповићу уствари новац био опредијељен за финансирање Демократског фронта…“, казао је Кнежевић.

Додао је да је Катнић у разговору са Душком Кнежевићем „добио информацију да је новац био намијењен Милу Ђукановићу“, те да није поступао на основу тих сазнања.

„Позивам јавно Катнића да каже зашто није саслушао Мила Ђукановића као предсједника ДПС-а јер се на снимку јасно чује да је добио новац од Душка Кнежевића који је саопштио „ово ти је за Мила“ док Стијеповић тај новац ставља новац у нутрашњи џеп сакоа“.