Прочитај ми чланак

„Побуна дела људи из СПС против мене, ја нећу против Вучића“

0

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да је на делу "побуна дела људи" из СПС против њега.

Коментаришући присуство појединих чланова странке на протестима против власти и изјаве појединих функционера социјалиста у вези односа према СНС, Дачић је казао да је све то део специјалног рата.

– Ово све обесмишљава оно што радим. Ја сам био један од ретких који је по цео дан говорио против демонстраната, а сад испада да сам ту нешто калкулисао – рекао је Дачић.

Наводећи да је СПС на недавним изборима освојила скоро 50.000 гласова више на локалу него на парламентарним изборима, Дачић је казао да се то никад раније није десило и да такав резултат не може да тумачи другачије него као „сумњив податак“.

– То значи да су више радили за локалне изборе. Мислим да је у питању опструкција – рекао је Дачић.

Неће против Вучића

Поновио је да је убеђен да је коалиција СПС са Александром Вучићем у интересу Србије.

– Ја да радим против Вучића нећу. Ако партија буде већински хтела то да ради, ја у томе нећу учествовати а ако је циљ да ојачамо Србију, па и Вучића, онда треба да ојачате Дачића – казао је лидер социјалиста.

Тончев то није себи смео да дозволи

Дачић је осудио изјаву високог функционера СПС Новице Тончева који је запретио блокадом аутопута Београд-Скопље ако још неко од директора јавних предузећа из редова социјалиста буде смењен.

– Озбиљан политичар то себи не сме да дозволи. То није смео себи да дозволи јер то не само да није реално него и неће бити дозвољено. Тончев је признао да је погрешио и да није требало да даје такве изјаве – рекао је Дачић.

Подсетио је да је Петар Шкундрић разрешен функције саветника министра јер је његов син учествовао у насилним протестима против власти у Београду, а да је двоје социјалиста из Инђије искључено из странке из истог разлога.

– Шкундрић је разрешен због објективне одговорности а о одговорности министра Горана Тривана ће одлучивати Председништво СПС. Али нешто нисам видео ни Вучићеве партнере са изборне листе да га бране претходних дана па нису тако оштри према њима као према нама. Има и кадрова постављених са њихове стране који се не понашају морално у овој ситуацији – рекао је Дачић.

Говорећи о протестима у Србији, лидер социјалиста је оценио да је јасно да неким центрима у свету не одговара стабилна и јединствена Србија.

– Није ми први пут да се организују демонстрације и увек је неко са стране потпаљивао и стварао логистичку подршку за тако нешто – додао је Дачић.