Прочитај ми чланак

Пљуште увреде аналитичара и саветнице: „Испразна плавуша“ против „дебеле гњиде“

0

"Главно питање данас јесте да ли саветници председника Србије имају право да траже од новинара и аналитичара да причају и пишу оно што је њима по вољи и да се љуте и врше притисак на њих када кажемо нешто што им не одговара", каже за “Блиц” Драгомир Анђелковић, политички аналитичар.

515d32a91e99cb97c22b88d7b545ae94

Фото: П. Димитријевић / РАС Србија – Драгомир Анђелковић

 

„Главно питање данас јесте да ли саветници председника Србије имају право да траже од новинара и аналитичара да причају и пишу оно што је њима по вољи и да се љуте и врше притисак на њих када кажемо нешто што им не одговара“, каже Драгомир Анђелковић, политички аналитичар.

Подсетимо, саветница председника Србије Станислава Пак изјавила је да јој је аналитичар Драгомир Анђелковић претио путем СМС порука. Међутим, Анђелковић је негирао њене наводе.

Он каже да је тачно да су он и саветница председника Србије Томислава Николића разменили низ увредљивих порука, али да то није тема, већ је питање за Николића да ли ће да је смени због притисака на новинаре и аналитичаре.

– Притисци и звање ноћу на приватни телефон нису прихватљиви у демократским државама. То није допустиво. То се дешава у тоталитарним режимима, а не у демократским и зато је ово питање за председника државе – каже Анђелковић.

Станислава Пак упозорила је јуче на чињеницу да жене у Србији нису заштићене од вређања и вербалног насиља и позвала надлежне органе да реагују на такву врсту претњи, а којој је и она била изложена од стране Анђелковића. Она је такође, одлучно демантовала да је вршила притисак на било кога, па ни на Анђелковића.

Он је рекао да сам ја ниског интелектуалног нивоа, да сам испразна плавуша коју је прегазило време. Да нећу имати шта да радим након овог председничког мандата, и да се грчевито борим да одржим Николића на власти зато што сам свесна да ћу у будућности радити нешто на пијаци – рекла је Пак.

db0468d80fb1ed2efe7f6483b009288c

Фото: А. Димитријевић / РАС Србија – Станислава Пак

 

С друге стране, Анђелковић је оптужио Пакову да се крије иза права жена, а да је она њега назвала “дебелом гњидом”, па би и он исто тако могао да је тужи за увреду и дискриминацију дебелих људи.

Наводећи да су јесу разменили увредљиве смс поруке, Анђелковић каже да оне могу да буду предмет приватних тужби, а да је у овом случају реч о огољеном притиску Пакове на њега због оцена о рејтингу Томислава Николића.