Прочитај ми чланак

Ко је, и на чији захтев, планирао убиство Мила Ђукановића?

0

milo-djukanovic1

Специјално тужилаштво Црне Горе проверава да ли је постојао план за убиство црногорског премијера Мила Ђукановића крајем 2007. године, саопштио је црногорски главни специјални тужилац Миливоје Катнић.

Професионални убица је, како се сумња, требао да у терористичком нападу изврши атентат на Ђукановића употребом експлозива велике разорне моћи.

Информација о сумњи да је припреман атентат на премијера Ђукановића крајем 2007. и почетком 2008. године дуго је скривана од очију јавности, упркос пријави коју је црногорском тужилаштву још пре неколико година поднео бивши службеник Агенције за националну безбедност Василије Мијовић.

После скоро осам година Катнић је извадио предмет из фиоке и лично почео провере Мијовића да је наводно бивши министар полиције Андрија Јовићевић од њега лично тражио да за рачун тадашњих високопозиционираних српских политичара организује ликвидацију Ђукановића.

Према сазнањима „Дневних новина“, Катнић је недавно обавио разговор са Мијовићем, који је наводно описао ко је све посредно и непосредно учествовао у планирању терористичког акта и рекао колика баснословна сума новца је требало да буде издвојена за ту намену.

Бивши министар унутрашњих послова Андрија Јовићевић до сада није саслушаван у Специјалном државном тужилаштву, нити се налази у Црној Гори.

Информацију о наводном саслушању Јовићевића објавио је лист „Информер“, упркос, како тврди Катнић, достављеном званичном одговору да та информација није тачна.

Медији су недавно објавили да је Јовићевић најозбиљнији кандидат за место новог лидера Демократског фронта (ДФ). Међутим, он се још није јавно изјаснио поводом тога. Место председника ДФ-а је упражњено након што је Миодраг Лекић у марту ове године напустио ту политичку групацију и формирао Демос.

Извор: Срна