Прочитај ми чланак

Општински одбор СПС: Власт у Старој Пазови подигла своја примања за 300%

0

sps-suboticaВласти у Старој Пазови никад доста! После само неколико месециод конституисања власти, у Скупштини општине је донета одлука о усвајању буџета општине за 2013. годину, у коме су предвиђена средства  и за повећање плата одборника и то за, ни мање ни више него четири пута.

Накнада за одборнике у Старој Пазови уместо досадашњих 5.000,00 динара , плус дневница по седници од 6.700 ,00 динара, сада износи 20.000,00 динара месечно, што је једна од највиших примања одборника у Србији, поготово у општини у коју од преузимања власти СНС-а није стигао ни један инвеститор.

Као образложење председник општине Ђорђе Радиновић је, у интервјуу за РТС1, изјавио да је тај потез повучен искључиво из разлога да би се наградили одборници за рад и да би се избегла куповина одборника, што је пракса у многим општинама. Али, намеће се питање : како је могуће да је ово изјава председника општине у којој је при конституисању власти већину направио купљени одборник СПС-а , који је био под будним оком обезбеђења, да би владајућу већину у СО данас чинили: СНС, ДСС, ЈС, ПУПС и купљени одборници : ДС (1), СПС (1) и СРС (2)?

Иако су профитирали од “бављења политиком” на самом почетку свог четворогодишњег мандата, за дизање руке најмање једном у три месеца и то за плату од 20.000,00 месечно, одборници владајуће већине су показали колико су алави и нехумани.

На седници СО, крајем марта, одбијен је предлог за оснивање Фонда солидарности, само зато што је предложен из редова опозиције – одборнице Душанке Радиновић. Без обзира на то што је на самој седници, образлажући свој предлог, одборница апеловала на одборнике да се одрекну 50% својих примања за хуманитарне сврхе, у корист здравствено угрожених становника њихове општине, истичући још да локална заједница мора ургентно реаговати, поготово када су покренуте две велике хуманитарне акције за прикипљање новца за операције Иване Ђорђевић и Славице Обрадовић ( обе мештанке општине Стара Пазова), одборници владајуће већине нису подигли руке ЗА!!!

Поводом овог скандалозног геста владајуће већине, од представника власти се нико није огласио, док су одборници СПС-а остали доследни и добровољно уплатили поменута средства, у нади да ће и остали следити њихов пример.

Ствара се утисак да Стара Пазова још увек није спремна да из ње проистекне нешто добро! Остају доследни у очувању своје криминалне традиције, под управом гарнитуре, бивших и садашњих, челника власти који се уместо диплома  могу похвалити са по неколико десетина кривичних пријава и стожерима досијеа.

Да ли се и ово зове рад у служби грађана и борба против корупције?