Прочитај ми чланак

Петковић: Наредне године ДСС улази у Владу

0

Сада нисмо део владајуће коалиције зато што не мењамо своју политику од данас до сутра, али сам сигуран да ће се то врло брзо променити, рекао портпарол ДСС

Потпредседник Демократске странке Србије Мирослав Петковић изјавио је вечерас у Јагодини да ће та странка 2013. године бити део Владе Србије.

„Сада нисмо део владајуће коалиције зато што не мењамо своју политику од данас до сутра, али сам сигуран да ће се то врло брзо променити, већ у наредној години бићемо део Владе и водићемо ову државу“, рекао је Петковић на новогодишњем коктелу Градског одбора ДСС Јагодине.

Члан Извршног одбора ДСС Александар Пејчић је истакао да је политика ДСС реална, конзистентна и да је грађани Србије све више препознају јер им је блиска. Он је додао да рејтинг ДСС „перманентно расте и тај тренд ће бити настављен и 2013. године“. Поздравлајући госте, међу којима и градоначелника Јагодине Ратка Стевановића, председник Градског одбора ДС Јагодине Живота Старчевић је истакао да ће „ДСС као опозициона странка у парламенту, доследно и достојанствено као и до сада заступати интересе грађана Србије“.

„ДСС има велике планове за наредну годину и наредне године“, рекао је Старчевић који је и члан Извршног одбора ДСС. Он је додао да ће ДСС истрајати у политици неутралности Србије, њеном теириторијалном интегритету и целовитости.

На том путу тражићемо партнере и у другим странкама, истакао је Старчевић.

 

(Танјуг)