Прочитај ми чланак

Перу огроман новац?Опозиција тражи приступ базену, власт не да! (ВИДЕО)

0

Новосадска опозиција затражила је данас званично од управе Спенса да им се омогући улаз на базен где се изводи санација неуспеле реконструкције, због чега базен не ради готово две године.

Представници опозиције су указали да јавности месецима није дозвољено да види шта се дешава на олимпијском базену Спенса, а да због застора споља није могло да се види шта се дешава унутар објекта. Застор је склоњен неколико сати пре њиховог обраћања медијима.

Они који су се данас затекли код Спенса могли су кроз прозоре да виде да на отвореном базену има неколицина радника.

Функционер Градског одбора Демократске странке Стеван Латиновић навео је да опозиција тражи да им се заједно са новинарима, у року од пет дана, дозволи посета затвореним базенима јер је обнова овог објекта од најширег јавног значаја за Нови Сад.

Он каже да Демократска странка, Народна странка, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана и Покрет за преокрет питају градоначелник Милоша Вучевића „Шта то крије?“.

„Затворени базен на Спенсу је данас један од најчуванијих објеката у Новом Саду. Према нашим информацијама, улазне браве на базен су промењене, постављено је обезбеђење, запосленим радницима Спенса је онемогућен приступ базену, а до недавно су били и застори“, навео је Латиновић.

Опозиција је оценила да је Спенс „у законској и друштвеној обавези“ да јавности омогући непосредан увид у ток нове обнове базена, због тога што базен безмало две године није функционалан, најпре због неисправне воде, а онда и због пропале реконструкције.

Представници ДС, НС, ССП, ПСГ и ПЗП оценили су и да су радови на базену Спенса највећа афера градске власти и да је јасно да „MaxCor“, који је добио да ради тај посао, није имао капацитете за тако нешто, јер се баве продајом електричних производа. Навели су да нема никакве истраге, иако је то најављивао градоначелник Вучевић, јер „иза свега стоји неко близак градској власти“.

Они тврде и да „није тачно да извођач плаћа реконструкцију, јер према јавно доступним билансима пословања има далеко мање промет од вредности реконструкције“.