Прочитај ми чланак

Павић из „Ми – глас из народа“: Нећемо гласати за Брнабић и ризиковати…

0

Народни посланик Александар Павић из "Ми - глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић" рекао је данас на седници Скупштине Србије он и његове страначке колеге неће гласати за избор Ане Брнабић за председницу Скупштине, јер неће да ризикују да она, стицајем околности, дође у ситуацију да мора да командује војском.

Како је навео, политика Ане Брнабић један од разлога зашто су се он и његове колеге ангажовали политички.

„То је политика урушавања државне позиције на Косову и Метохији. Од 5. октобра, нарочито 2008, а убрзано од 2012. године џава Србија се убрзано повлачи са најважнијег дела своје територије. То је настављено убрзано док је Брнабић била председник Владе. Једностраним усптупцима… Зар је то начин да се води дипломатија? Она неће више да буде премијер, већ председник Скупштине, а то је један од симбола државности“, рекао је он.

Павић је замерио Охридски и Бриселски споразум, а Закон о родној равноправности назвао „нападом на наш национални идентитет“.

„Европа се убрзано наоружава, наоружане банде миграната харају по Србији, али се испуњава вековни сан наших непријатеља да се Срби разоружају. Ми ћемо тражити да се уредба о разоружавању Срба и Закон о родној равноправности укину“, рекао је Павић.

Он је рекао да „америчке обавештајне анализе говоре о могућности избијања етничких конфликата и на нашем простору“.

„Овде се дешава да се одуговлачи са војним роком. Председник Скупштине је важан, јер ако председник републике не може да привремено обавља своје дужности или мора да скрати свој мандат, ингеренције преузима председник Скупштине. Забрињава што он преузима и надлежности из одбране и командује војском. Нисмо вољни да гласамо за ризик да за три месеца Ана Брнабић командује војском. То је један од разлога што смо против“, рекао је он.

Павић каже како се „под Владом Ане Брнабић говори о томе да се Генералштаб уступи америчким инвеститорима“.

„То показује толико одсуство достојанства, осећаја за државу. Брига нас да ли је то Трампов зет, сви смо овде били за Трампа. БИло који западњак из земље која је вршила агресију на нашу земљу да може да гради на месту бомбардованог Генералштаба, то је срамота и шамар за нашу земљу“, рекао је он.