Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКИ БЛОК: Спречити усвајање резолуције о Сребреници

0

dss srbija

Патриотски блок се оштро противи усвајању Резолуције о Сребреници и покушајима да се Србима наметне колективна кривица, и позива власт у Србији и Републици Српској да искористе све дипломатске могућности како би спречили усвајање Резолуције у Савету безбедности УН, закључено је на састанку Демократске странке Србије, Покрета Двери и групе истакнутих патриотских интелектуалаца.

Представници Покрета Двери и ДСС одазваће се позиву скупштинске радне групе за промену политичког система и узети учешће у скупштинској јавној расправи на којој ће указати на непристајање патриотског блока на промену важећег Устава Србије и истаћи низ примера његовог непоштовања и рушења, попут Бриселског споразума, смањења пензија, увоза генетски модификоване хране и семена, lex specialisa о Београду на води и продаје пољопривредног земљишта странцима. Наши представници изложиће и предлоге за промену изборног система. Да би се приступило промени изборног система промена Устава уопште није потребна.

На заједничком састанку је размотрен и досадашњи ток кампање патриотског блока против продаје Телекома и договорено да Покрет Двери и Демократска странка Србије, уколико Влада Србије настави са процесом продаје, организују велики народни протест против продаје Телекома. Заједнички протест ће означити и наше противљење даљем економском пропадању, политици задуживања и уништавања домаће привреде и пољопривреде.

(ДСС, Двери)