Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ: У опоравак Србије НАТО СТРАНКЕ: Укинути солидарни порез

0

Srpska zastava11

ДВЕРИ: Подршка Русија и Владимиру Путину. СРС: Са ЕУ у пропаст, са Русијом у опоравак Србије. ДСС: Златно доба државе. СНС: Не прекидамо односе са Русијом. ДС: Укинути солидарни порез. ЛДП: Вучићу, мењај се. НДС: Хоћемо ресор развоја. СПС-ПУПС-ЈС: Војводина увек део Србије.

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ

ДВЕРИ: ПОДРШКА РУСИЈИ И ВЛАДИМИРУ ПУТИНУ!

Србија је послала јасну подршку руском народу у борби против фашизма и настојању да оствари своја права и заштити своје интересе у Украјини. Ово је заједничка оцена свих учесника на опште народном митингу којег су иницирали Српски Покрет Двери, а који је у понедељак поподне одржан испред Амбасаде Руске Федерације у центру Београда.

На народном митингу, који је дао јасну подршку руском народу у борби против фашизма и настојању да оствари своја права и заштити своје интересе у Украјини, за Србин.инфо изјаву је дала и Мила Алечковић, професор, са листе Двери:

– Да ли се може направити аналогија између ситуације у Украјини и ситуације која се дешавала 90-тих у Србији? Ми тек сада видимо да је то једна добра аналогија. Почело је код нас, па сада иде ка Русији. Међутим, сада са овим временским размаком видимо да смо ми били прва жртва.

Русија је схватила да једино на овај начин може да одбрани себе, своје територије, Балкан а и будући свет, од једног великог рата који је на помолу. То треба јако озбиљно схватити.

Више од 30 градова су развили руску заставу у Украјини. Ми сада добијамо нови простор и српска држава мора да се определи. Или ћемо бити са новом операцијом „Барабароса“ или ћемо бити део ослободиоца. Морамо бити опредељени за Евроазијску унију, никакве неутралности више нема.

Иначе и мени је ово лично све тешко и драго, јер сам проводила детињство на Криму. И ја сам са сузама у очима дочекала дан када ће Крим, Источна Украјина, Северна, Јужна, па на крају чак и Западна, поново бити Русија. То је света Русија, јер нема Украјине, постоји само Русија. ВИШЕ О ОВОМЕ ПРОЧИТАЈТЕ – ОВДЕ.

СРС:  СА ЕУ У ПРОПАСТ, СА РУСИЈОМ У ОПОРАВАК СРБИЈЕ

На митингу Српске радикалне странке, Образа и СНП Наши у Параћину потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић позвао је грађане да гласају за истинске патриоте, зато што од изборног резултата патриотског блока 16. марта зависи и оздрављење и повратак Војислава Шешеља из Хашког трибунала.

„Србијом 14 година владају проевропски режими и на том такозваном европском путу остали смо без фабрика, без радних места, без средстава за живот, понижени и осиромашени. Европски пут води у пропаст, а пут сарадње са Руском Федерацијом у опоравак Србије“, рекао је Красић и додао:

„Ово су судбински избори за Србију, ови избори су последња прилика да се заустави суноврат Србије, да се зауставе Вучић, Дачић, Тадић, Чеда, Љајић, Драшковић и сви остали којима је Европска унија преча од Србије и српских националних интереса.“

„И немојте више да ме питате када ће се вратити Шешељ, већ гласајте за листу Српске радикалне странке чији је он носилац и тако му помозите да се што пре врати и да врати Србију на прави пут“, нагласио је Красић.
ВИШЕ О ОВОМЕ ПРОЧИТАЈТЕ – ОВДЕ.

ДСС: ЗЛАТНО ДОБА ДРЖАВЕ

Период од 2004. до 2008. године слободно се може назвати „златним добом Србије“, због чега позивамо грађане да поново гласају за такву политику.

То је у понедељак поручио портпарол ДСС Петар Петковић, на десетогодишњицу формирања владе чији је премијер био Војислав Коштуница. Петковић је на конференцији за новинаре подсетио да је у то време враћен сав дуг ММФ, две године заредом је забележен буџетски суфицит, као и раст бруто домаћег производа од шест одсто:

– Србија је 2006. проглашена лидером у региону са четири милијарде евра прихода од директних страних инвестиција, плате су у односу на данашње биле 100 евра веће. Изграђено је 210 километара путева, 27 мостова и отворено 20.500 предузећа.

eu-zastava-usa-zastava

НАТО СТРАНКЕ

СНС: НЕ ПРЕКИДАМО ОДНОСЕ СА РУСИЈОМ

Без обзира на оно што се дешава у свету, Србија неће прекидати односе са Руском Федерацијом, већ ће настојати да што више извози у ту земљу. Ово сам рекао јер знам каквим ће притисцима Србија бити изложена – истакао је у понедељак лидер СНС Александар Вучић на конвенцији странке у Сремској Митровици.

Он је поручио да Србија више не води ратове, ни своје ни туђе, да их неће водити, већ ће водити рачуна о себи:

– Они који желе некакве друге сценарије нека подрже конкуренте СНС. Људи који прижељкују украјински сценарио су неодговорни и неозбиљни, показују да не воле своју земљу и не мисле о својој будућности. Наша земља, а знате да нисам неко ко је претерани оптимиста, сигуран сам да има шансу, не малу. После много година имамо први пут стабилност.

ДС: УКИНУТИ СОЛИДАРНИ ПОРЕЗ

Посланици ДС предали су у понедељак у скупштинску процеду предлог закона којим се тражи укидање солидарног пореза. Предлог закона предат је са жељом да то буде „први акт о којем ће расправљати будући сазив парламента“.

– Целокупна уштеда од примене овог закона два пута је мања од количине средстава која су утрошена само за запошљавање 20.000 страначких кадрова СНС у претходна четири месеца – казала је Гордана Чомић, један од подносилаца предлога.

Она истакла да је „лошим тумачењем одредаба“ закона начињена штета породиљама које своје накнаде за више месеци добијају у једном месецу.

ЛДП: ВУЧИЋУ, МЕЊАЈ СЕ

Не можемо у владу с Дачићем и Тадићем. Желели бисмо са Ђинђићем, али су га убили због посла који смо заједно с њим радили те проклете 2003. године да бисмо ми у 2014. години причали о том послу који је давно морао да буде урађен.

То је у понедељак у Неготину поручио Чедомир Јовановић, лидер ЛДП. Он је на предизборном скупу ЛДП у Неготину, „саветовао“ Вучићу да се мења и да мења странку чији је лидер, „јер либерали себе не могу да промене“.

– Мораће Вучић да каже оно што ми говоримо, да каже посао, посао, посао, јер ми се не мењамо и нећемо да се мењамо ни због кога, па ни због њега. Сам не може, са Дачићем и Тадићем нигде неће стићи.

НДС: ХОЋЕМО РЕСОР РАЗВОЈА

ИМАМО јасну идеју како ћемо визију модернизације Србије, демократизације, развоја и, пре свега, подизања животног стандарда претворити у стварност – изјавио је у понедељак лидер Нове демократске странке Борис Тадић у Зајечару.

Он је рекао да се у политику вратио мотивисан жељом да помогне људима који деле његову политичку визију:

– Много тога што смо почели ми смо и завршили, али има ствари које тек треба да се ураде. Јер, свет је изашао из економске кризе и креће у нови инвестициони циклус, а Србија још није.

Тадић се заложио и за формирање Министарства развоја, које би требало да активира све потенцијале развоја друштва.

СПС-ПУПС-ЈС: ВОЈВОДИНА УВЕК ДЕО СРБИЈЕ

Лидер СПС Ивица Дачић поручио је у понедељак увече грађанима да пажљиво бирају за кога ће гласати 16. марта, јер кад прођу избори „нема кајања до следећих“.

– Кад заокружите то што сте заокружили, нема кајања до следећих избора. Немојте после да буде: нисмо знали за шта смо гласали, да радници долазе и питају зашто су отпуштени с посла, да се пензионери жале да су замрзнуте пензије или да не могу млади да се школују или лече – рекао је Дачић на конвенцији у Зрењанину. Иза коалиције СПС-ПУПС-ЈС, навео је он, стоје резултати који су гаранција грађанима како ће да буде:

– Данас су сви у Србији даме и господа, али живело се господски само када су сви једни друге називали другарицама и друговима.

Према његовим речима, избори су неопходни и у Војводини, која треба да има аутономију, али само као део Србије:

– Немојте нико да вас лаже, Војводина ће увек бити у Србији.

(Вечерње новости, Србин.инфо)