Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ: Стоп медијској блокади; НАТО СТРАНКЕ: Доста је кавге

0

stranke srbija-istrazivanja-600x450

Патриотске странке – Двери: Вучић се боји да изађе на тв дуел. СРС: Стоп медијској блокади. ДСС: Нећемо против Москве. Трећа Србија: Нудимо чисте људе. НАТО странке – СНС: Борба за свако радно место. НДС: Замах инвестиција. ЛДП: Треба нам мир, доста је кавге. УРС: Без стезања каиша. ДС: Једини имамо план.

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ

ДВЕРИ:  ВУЧИЋ СЕ БОЈИ ДА ИЗАЂЕ НА ТВ ДУЕЛ

Већ 20 дана свакодневно позивам Александра Вучића на директан телевизијски дуел, било када и било где, ако сме. И отворено говорим оно што не сме нико други да каже на српској политичкој сцени – да је СНС највећа политичка превара, подвала и лаж у новијој политичкој историји Србије.

Каква је ово изборна кампања? Никакве изборне грознице нема. Зашто нема никаквог сучељавања власти и опозиције? Зашто Александар Вучић за годину и по дана није изашао нити на један ТВ дуел, нити са једним представником опозиције, нити на једној телевизији? Господар Србије гостује само код намештених новинара, са намештеним питањима. Зашто? Зато што нема шта да каже, зато што избегава да одговори на обична питања народа: шта сте уопште урадили за ових годину и по дана, и како вас све на српској политичкој сцени последње 24 године није срамота да се после свега изнова уопште кандидујете?, у дневнику Данас, у ауторском чланку пише носилац листе Двери, Бошко Обрадовић.

СРС: СТОП МЕДИЈСКОЈ БЛОКАДИ

Представници патриотског блока, који предводи Српска радикална странка, прелепили су у петак таблу испред РТС налепницима „Стоп медијској блокади“ и „Није све готово – за слободну Србију“.

Како тврде у СРС, на овај потез одлучили су се зато што је руководство јавног сервиса одбило да саслуша заменика председника радикала Немању Шаровића, и вође покрета „Наши“ и „Образ“ Ивана Ивановића и Младена Обрадовића.

– Уместо да обезбеде равноправност у представљању свих изборних листа, на РТС и другим телевизијама са националном фреквенцијом гостују режимске странке и њихова лажна опозиција.

ДСС: НЕЋЕМО ПРОТИВ МОСКВЕ

Потпреседник ДСС Ненад Поповић изјавио је у петак, после састанка са функционером Јединствене Русије Валеријем Рјазанским, да Србија ни на који начин не сме да учествује у политици Европске уније против Москве.

– Србија је увек кроз историју била уз Русију и тако мора да остане. Русија има легитимно право да не дозволи насиље над својим становништвом у Украјини. Јасно је да је ЕУ подстакла насиље у Украјини јер није могла да се помири са одлуком Кијева да прекине европске интеграције – рекао је Поповић.

ТРЕЋА СРБИЈА: НУДИМО ЧИСТЕ ЉУДЕ

Трећа Србија позвала је у петак грађане да на изборима гласају за њене посланичке кандидате и тиме омогуће смену генерација на политичкој сцени.

– Ми једини кандидујемо људе који се нису бавили политиком и нису ништа лоше урадили овом народу и друштву до сада. Они нису учествовали у сумњивим приватизацијама, девалвирању друштва, ратовима, пљачкама, нису давали обећања која нису испунили – казао је заменик председника Треће Србије Мирослав Паровић.

НАТО СТРАНКЕ

СНС: ЗА ПОЛИТИЧКУ СТАБИЛНОСТ

Хоћемо пристојну и нормалну Србију, без примитивизма и без блата. То значи политичку стабилност. Доста нам је „украјинских и босанских сценарија“, нећемо да у Србији раде оружје и мотке, хоћемо да раде људи и машине – рекао је у петак у Сомбору Александар Вучић, лидер напредњака.

НДС: ЗАМАХ ИНВЕСТИЦИЈА

Председник НДС Борис Тадић поручио је у петак да задатак нове владе мора бити отклањање егзистенцијалних страхова грађана, а то се може учинити „једино обнављањем инвестиционог замаха“.

– Питање ових избора је како ћемо живети у наредне четири године и како ћемо отворити перспективе за грађане. Сматрам да имамо огромно искуство које је подразумевало да смо у последњој години нашег мандата довели више инвестиција него све остале земље Балкана – поручио је Тадић током сусрета са грађанима на Новом Београду.

Он је упозорио да грађани у Србији већ дуже време живе од месеца до месеца и да нису у стању да планирају свој живот због ниских примања и неизвесног запослења:

– То није био случај током мандата прошле владе, која је и у време највеће економске кризе која је потресла свет успела да заштити животни стандард грађана.

ЛДП: ТРЕБА НАМ МИР, ДОСТА ЈЕ КАВГЕ

Спровођење политике, прекинуте убиством Зорана Ђинђића, услов је за учешће ЛДП у будућој влади. То је политика коју Вучић мора да прихвати, тачку по тачку, ако заиста хоће да спроведе реформе. Ако Вучић одлучи да сам влада, врло брзо ће завршити тамо где заврши свака самовлада.

То је у петак у Лозници поручио Чедомир Јовановић, лидер либерала. Он је поручио да смо „све лоше изборе направили у последњих 25 година и да је земљи потребан мир, а не кавга“:

– Србија је данас таква каква јесте зато што нема плана. Ко нуди план? Ено га Тадић нашминкан на билборду, погледајте ову тмурну земљу и њега на билборду као да је Швајцарска. Па, је ли то визија Србије коју си водио осам година? – упитао је Јовановић.

УРС: БЕЗ СТЕЗАЊА КАИША

Лидер УРС Млађан Динкић истакао је у петак у Пријепољу да „треба одмах напустити политику стезања каиша и покренути инвестиције како би сви региони добили једнаке шансе“.

– Тиме би се омогућио посао за младе и зауставио њихов одлазак из мање развијених општина, попут Пријепоља. Не желим да мајке одгајају децу да иду у Београд и иностранство, него да остану у Пријепољу, али да могу да нађу посао, да раде и да нормално живе. Наша политика је да запослимо људе – поручио је лидер регионалиста.

На конвенцији је говорио и председник Демократске партије Санџака, др Зулкефил Садовић, чија странка на овим изборима подржава листу УРС.

ДС: ЈЕДИНИ ИМАМО ПЛАН

Ми смо поново, после 24 године, на старој адреси. И ми смо једини опозиција овој власти.

То је главна порука предизборног скупа Демократске странке у Сомбору.

Лидер ДС Драган Ђилас рекао је да су актуалне власти обећале грађанима да ће покренути Србију, а да се живи све горе и горе.

– „Београд на води“ је њихова највећа измишљотина у овој кампањи. Принцип функционисања Београда који смо успоставили, као и Војводине, мора да се примени у читавој Србији. Е, то је наш план.

Шеф демократа је затражио од владајућих и ривалских странака да кажу бар једну конкретну меру коју ће да предузму:

– Ви ни то немате! Млади људи мењају слику целе земље. У младе морамо да улажемо. Наша предност су наши људи. Једини имамо стручне и образоване људе, који знају шта желе да направе од Србије.