• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ: Избори шанса да народ одабере Русију уместо ЕУ
Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ: Избори шанса да народ одабере Русију уместо ЕУ

0
bosko sanda seselj nenad zlatanovic ze_distr

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Председник СНС и премијер Александар Вучић изјавио је данас да је одлучио да се иде на ванредне парламентарне изборе, како би се разрешио друшšтвени сукоб који блокира реформе. Вучић је на седници Главног одбора СНС рекао да је влади портребан пун мандат како би до 2020. довршила започете рефортме, које су Србију извеле на добар и сигуран пут.

Убрзо су стигла и реаговања лидера патриотске опозиције који су јединствени у стајалишту да су ванредни парламентарни избори шанса да се Србије отргне из западног протектората и окрене што већој сарадњи са Русијом и са свим осталим државама у свету који признају целовотост српске државе која укључује јужну српску покрајину Косово и Метохију.

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

ДСС

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је одлука премијера Србије Александра Вучића о расписивању ванредних парламентарних избора добра и да су избори добра прилика да у Србији дође до промена.

„Са гледишта ДСС-а и Патриотског блока ова одлука председника Владе (Александра Вучића) је добра одлука, јер то је прилика да у Србији дође до промена. Пре свега може доћи до победе новог концепта политике која ће бити окретање од ЕУ, а веће везивање за Русију“, казала је Рашковић Ивић за агенцију Бета.

Како је навела, ванредни парламентарни избори представљају шансу да се „кадровски смене они људи који су бахати, који имају купљене дипломе и који иритирају грађане Србије и који раде на штету српског друштва“.

Додала је да су изборни услови у Србији веома лоши, јер „влада“ медијска блокада.

„Вучићу, као председнику Владе Србије, ови избори су веома потребни зато што на локалним и покрајинским изборима неће постићи добар резултат уколико не буде и парламентарних избора“, додала је она.

Како је навела, ДСС ће на предстојећим изборима наступити у коалицији са Дверима, „мањим странкама, удружењима и политичким организацијама“

Према њеним речима, ДСС на изборима очекује не само да ће бити у Скупштини Србије и да ће прећи цензус, већ и да ће постићи добре резултате.

„Наша политика која је битно другачија од политике садашње власти и садашње парламентарне опозиције имаће прилику да се чује у Скупштини Србије, а новој власти неће бити лако да усваја законе који иду на уштрб српског народа и српске државе“, казала је Рашковић Ивић.

Фото: Ненад Златановић

Фото: Ненад Златановић

ДВЕРИ

Одлука Председника Владе Србије Александра Вучића да поднесе оставку и да се иде на ванредне републичке изборе је потпуно оправдана. Влада Србије је прекршила сва своја предизборна обећања, изневерила изборну вољу грађана и довела Србију до економске пропасти.

Одлука Председника Владе Србије Александра Вучића да поднесе оставку и да се иде на ванредне републичке изборе је потпуно оправдана. Влада Србије је прекршила сва своја предизборна обећања, изневерила изборну вољу грађана и довела Србију до економске пропасти.

Нема нових инвестиција и отварања нових радних места. Уместо тога, добили смо смањење плата и пензија. Од велике медијске представе о борби против криминала и корупције није остало ништа. У затворима Србије на вишегодишњој робији на основу правоснажне пресуде данас се не налази нити један политичар, тајкун или државни службеник који нас је опљачкао и ојадио у претходних 25 година. Наставља се распродаја преосталих природних и привредних богатстава Србије и даље сулудо задуживање код иностраних кредитора. Страни инвеститори добијају сваку подршку државе и наше паре из буџета, док домаћа производња пропада. И у буџету за 2016. предвиђено је нових 300 милиона евра за стране фирме. То је више него цео буџет за српску пољопривреду. То није нормално.

Влада Александра Вучића води Србију у ЕУ по сваку националну, духовну и економску цену. Влада Србије на челу са Вучићем је прекршила Устав Србије потписивањем тзв. Бриселских споразума и укинула институције државе Србије на КиМ. Вучићева Влада Србије иде путем у НАТО и по налогу ММФ-а повећава цену струје, продаје државна предузећа, отпушта раднике… Са овом Владом сви бисмо постали јефтина радна снага и робље код страног газде у сопственој земљи.

Зато подржавам одлуку Александра Вучића да поднесе оставку на место Председника Владе Републике Србије и радујем се ванредним парламентарним изборима и повратку патриотских политичких снага у Скупштину Србије. Коначно ће се у Скупштини Србије чути глас оних који су против уласка Србије у ЕУ и НАТО, који су за очување КиМ у саставу Србије и који су за економски патриотизам и подршку искључиво домаћој привреди, пољопривреди и селу.

Двери су спремне за изборе на свим нивоима. Долази време за оне који никада нису били на власти, који иза себе немају афере, који нису купили дипломе, који нису преварили своје бираче. Долази време за Двери.

Фото: Србин.инфо  - Л.Филиповска

Фото: Србин.инфо – Л.Филиповска

СРС

Председник СРС Војислав Шешељ истакао је да је најава расписивања ванредних парламентарних избора „једина исправна и једина могућа у овако тешкој ситуацији“.

„СРС је спремна за те изборе и ми сматрамо да ће они бити својеврсни референдум. Да ће се народ опредељивати између поборника ЕУ, а то су Aлександар Вучић и напредњачка странка и СРС, која је категорички против уласка у ЕУ и за интеграције са Русијом“, рекао је Шешељ агенцији Бета.

Шешељ је додао да ће ти избори бити одлучивање између „прозападне и происточне опције“.

Он је рекао да ће радикали на изборе изаћи самостално, јер сматрају да цензус има смисла и да не треба правити математичке комбинације да би се он избегао.

„То је и питање части… Према свим истраживањима ми одавно имамо више од 20 одсто гласова, а остављамо народу да одлучи“, рекао је Шешељ на питање колики проценат гласова на изборима очекује.

Извор: Бета, Србин.инфо