Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ: Без цензуре, за успешну Србију; НАТО СТРАНКЕ: Србија као Београд

0

Zastava Srbije - Srpska zastava- Serbian flag - Flag of serbia, serbischen - serbie, serbien, sirbistan, serbia

ДВЕРИ: Власт уводи цензуру. СРС: Суноврат уз ЕУ. ДСС: Нећемо налоге Брисела. ДС: Србија као Београд: СНС: Сузбити сиву економију. УРС: Докле да трпимо?  ЛДП предлаже савет за реформе. СПС-ПУПС-ЈС: Да се питају радници.СВМ: Промене или стечај.

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ

ДВЕРИ: Влада уводи цензуру

Покрет Двери уверен је у добар резултат на изборима и улазак у парламент, где ће заступати вољу народа.

– Двери су једина опозиција евроунијатском режиму и алтернатива издаји националних интереса – поручио је у Крагујевцу носилац изборне листе Бошко Обрадовић. Он је поново оптужио власт да уводи „цензуру и медијски мрак“ како би Двери задржали изван парламента и спречили спровођење воље народа.

После низа представки РРА, као и најаве протеста, Бошко Обрадовић ће се коначно појавити на телевизијама са националном фреквенцијом. На РТВ Војводини,  25. фебруара у 17.20 часова учествоваће у емисији „1 на 1“; и на РТС-у у емисији „Око магазин“  у 18:25 часа.; а у четвртак 27.02. у 09:30 биће гост у емисији „Кажипрст“, која се емитује на РТВ Б92.

СРС: Суноврат уз Европу

Заменик председника СРС и кандидат за посланика Немања Шаровић, на митингу у Зрењанину, поручио је да је после 14 година проевропског правца – економског, моралног и државотворног суноврата, „време да се окренемо ка онима који са нама желе равноправну сарадњу, а то је Руска Федерација“:

– За разлику од Русије, Европска унија нас изнова уцењује, намеће нове услове и на тај начин директно учествује у отимању српских територија – поручио је Шаровић.

ДСС: Нећемо налоге Брисела

Лидер ДСС Војислав Коштуница поручио је на предизборној конвенцији у Ужицу да ова партија излази на изборе са новом државном политиком од које зависи будућност Србије.

– Без промене државне политике нема живота Србије. Досадашња влада водила је рачуна само о интересима ЕУ, а заборавила је на Србију и њене интересе. Само се говори о европским интеграцијама, а не о стању у каквом се земља налази, њеној привреди, пољопривреди, индустрији и томе како се она развија – нагласио је Коштуница.

Лидер ДСС образложио је и кључне циљеве:

– Програм предвиђа како да се Србија уреди, издигне и почне свој живот, а не да живи по налозима из Брисела. Колико Србија треба да буде мала, да не би била велика по мерилима Брисела? Зато је политичка неутралност наш пут – поручио је Коштуница.

СТРАНКЕ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

СВМ: Промене или стечај

Нова Влада ће од 17. марта кренути с реформама које неће бити популарне, али без којих би држави врло брзо запретио стечај, оценио је функционер Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Ласло Варга.

Говорећи на предизборном скупу ове странке у Суботици, Варга је као један од разлога за расписивање избора истакао то што је Србија „стигла до тачке где се више не може чекати, где мора одлучити шта се треба мењати и у ком правцу“.

НАТО СТРАНКЕ

СНС: Сузбити сиву економију

Улагања у мала и средња предузећа, форсирање реалног сектора морају да буду државни приоритет – поручио је у понедељак председник Скупштине Србије и потпредседник СНС Небојша Стефановић у Новом Саду, током разговора са привредницима тог града и околине.

Он је обећао да ће држава изједначити статус домаћих и страних инвеститора, јер „свако ко жели да инвестира мора имати помоћ“:

– Треба да сузбијемо сиву економију и обезбедимо услове да они који привређују и плаћају порез могу лепо да живе од свог рада.

По Стефановићевим речима, држава треба да спусти референтне каматне стопе како би банкама омогућила да и оне спусте камате на кредите с грејс периодом. Он је рекао да је држава обезбедила 200 милиона долара за развој механизације, система за наводњавање и сточарства, појаснивши да ће та средства бити реализована до краја године.

УРС: Докле да трпимо

Нова Влада треба одмах да напусти политику штедње и стезања каиша и уместо тога мора да подстакне инвестиције и запошљавање, јер треба помоћи српској вагоноградњи, као што смо ми то урадили у „Гоши“, поручио је Млађан Динкић, лидер УРС, на предизборном скупу у Смедеревској Паланци.

– Сви имамо само један живот, и оне који данас кажу да треба да трпимо да би нам сутра било боље, а сутра додају да треба да трпимо да би нам прекосутра било боље, питам докле више да трпимо – истакао је Динкић.

ЛДП: Савет за реформе

Функционер ЛДП Иван Андрић оценио је да је проблем економије Србије недостатак политичке воље да се спроведе транзиција до краја.

– Транзиција је болна, непријатна, али ми као политичари можемо да учинимо да то прође што брже и да реформе које су заустављене 2003. године буду настављене после 17. марта – рекао је Андрић.

Он је предложио оснивање Савета за реформе, који ће бити натполитичко тело, састављено до стручњака, са задатком да предлаже суштинске реформе и прати њихову примену.

СПС-ПУПС-ЈС: Да се питају радници

Бору је потребна ревитализација привреде и предах од лоших менаџера, јер је невероватно да се у овом граду производи бакар, а послује са великим губицима – поручили су у понедељак, са скупа у овом месту, лидери коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

Сви у кампањи говоре о великим циљевима, а о конкретним пројектима нема ни речи.

Како су истакли, Бору треба помоћ да запосли раднике и да поправи еколошку слику како би народ живео боље, наводи се у саопштењу.

– Не могу се доносити закони ако се не консултује са радницима и синдикатима. Оно што нас одваја од других јесу резултати и брига о сваком човеку.

ДС: Србија као Београд

Демократе су на предизборном митингу у Чачку грађанима обећале да ће, уколико дођу на власт, обезбедити да држава буде гарант да може да се ради и заради.

– То је наш посао. Ко зна колико ми имамо нових Тесли, Пупина, али не долазе до изражаја зато што немају средстава. Морамо их стипендирати – поручио је лидер ДС Драган Ђилас.

Он је упозорио да је ниво страних инвестиција скоро раван нули и да не верује да ће се, уколико СНС остане на власти, било шта променити.

– За само 45 дана задужили су нас за шест милијарди. Како су то успели, то ни они сами не знају. Први смо рекли шта ће се десити са економијом, а они су нас називали лоповима. Зато не смемо да им верујемо.

Ђилас је поручио да ће ДС радити да се цела Србија уреди, као што су они успели са Београдом.

(Вечерње новости)