Прочитај ми чланак

Најновија истраживања: Патриотске снаге прелазе цензус

0

Izbori 2014

Напредњаци су убедљиво најјачи а све остале странке и коалиције су испод 10% подршке бирача. Резултати последњег истраживања јавног мњења о рејтингу странака на републичком нивоу показују да би цензус, поред СНС која има подршку скоро 40 одсто, прешли још СПС, ДС, НДС, ДСС, ЛДП и СРС.

Istrazivanje javnog mnjenja grafikon

У последње две седмице рађена су истраживања јавног мњења и то  између 21. јануара и 12. фебруара. Реч је о телефонским анкетама (истраживање је спровела агенција „Target solutions“) на репрезентативном узорку од хиљаду људи.

За СНС би гласало 39,7 одсто бирача, а све остале партије, које су по овој анкети изнад цензуса, заједно би добиле 45 одсто гласова, предочено је у истраживању које је спровела агенција „Target solutions“.

Istrazivanje javnog mnjenja tabela

Поред напредњака, места у парламенту освојили би још ДС, са освојених 12,3 гласова, СПС (са коалиционим партнерима) 9,2, НДС на челу са Борисом Тадићем 8,3, ДСС 5,7, СРС 5,4 и ЛДП 5,1 одсто. Остале партије су испод цензуса.

Гласачи демократа су тренутно збуњени јер Демократску странку препознају више кроз лик Бориса Тадића него Драгана Ђиласа, али за сада је већи проценат оних који ће свој глас дати изворним демократама.

Оно што је интересантно јесте раст поверења грађана према Српској радикалној странци од момента када су им се прикључиле патриотске организације Образ и СНП Наши. Последица овог удруживања је и тренутни рејтинг који би радикалима омогућио да се врате у републички парламент.

( Е Избори)