Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКА ОПОЗИЦИЈА: СРС чувала достојанство државе, Двери достојанство опозиције

0

Потез дела опозиције да напусте салу пошто је Александар Вучић положио заклетву и одлука посланика Српске радикалне странке да остану до краја, актуелизовали су полемику о томе ко је права, а ко лажна опозиција. Лидер Двери каже да је изласком из сале бранио достојанство опозиције, а посланица СРС Вјерица Радета да су сачували достојанство државе.

„Ми српски радикали сачували смо достојанство парламента јер нисмо дозволили да у Скупштини седи било ко. Не може било ко имати приоритет у односу на посланике у парламенту“, рекла је Вјерица Радета гостујући у Дану уживо.

Лидер Двери, Бошко Обрадовић, каже да је његов покрет бранио достојанстов опозиције и свих оних који се, како је рекао, не слажу са медијским лажима.

„Испоштовали смо достојанство државе, заклетву председника и државну химну. Али, оног тренутка када је Александар Вучић почео говор и узео да по ко зна који пут држи тираде ми смо напистили даљи ток седнице, јер слушати то нема никаквог смисла“, објаснио је Обрадовић.

Према његовом мишљењу, у питању је била позоришна представа и режирани пројекат.

„Не могу да учествујем у лажима, позоришним представама, фолирањима и глуматањима. Када је Вучић проговорио сматрао сам да нам ту није место. Не желим да будем глумац у његовим представама“, истиче Обрадовић.

Додаје да је посао опозиције да ради на смени власти и оцењује да су радикали „нежна и пипава опозиција“ Вучићу.

Функционерка и посланица СРС, Вјерица Радета, одговара да су радикали једина истинска опозиција и оптужује лидера Двери да је својевремено нудио помоћ новопостављеном председнику и писао му писмо.

„Та прича о нежној опозицији нема смисла, ми не радимо како нам наређује (амерички амбасадор Кајл) Скот, ми радимо како мислимо да је у интересу државе. Када је завршен говор ми смо напустили салу, нисмо остали у делу када су се љубили и честитали“, каже Радета.

Она додаје да су радикали опозиција и власти и „досовској опозицији“

Бошко Обрадовић оптужио је јавни сервис да у преносу са полагања заклетве и посебне седнице није приказао празан део скупштинске сале пошто су посланици изашли, као ни транспаренте које су носили.

„Посланици који су остали за време Вучићевог говора – Чедомир Јовановић, Ненад чанак и Војислав Шешељ, део су власти а не опозиција. Заиста мислим да је СРС лажна опозиција јер за годину дана нисам видео ниједан прави сукоб са Вучићем. Види се јасан договор о ненападању“, каже Обрадовић

Вејерица Радета негира ове тврдње и каже да радикали не желе да се понашају по налозима амбасадора САД у Србији.

„Посланици СРС најозбиљније критикују рад досадашње владе Александра Вучића. Најозбиљније расправљамо о свакој тачки дневног реда, постављамо најозбиљнија питања. Ако неко мисли да треба бити неприсотјан, онда то нема смисла“, истиче Радета.