Прочитај ми чланак

Партнерка Ане Брнабић стигла на Европрајд, Брнаба надгледа рад безбедносних служби

0

Милица Ђурђић, партнерка премијерке Србије Ане Брнабић, придружила се шетњи.

Председницу Владе Ану Брнабић ће на овогодишњем „ЕуроПрајду“ представљати њена партнерка Милица, рекла је она на данашњем састанку са ЕУ званичницима.

Открила је и да она лично неће бити на шетњи јер ће се “залагати да сви буду безбедни”.

Према сазнањима из дипломатских кругова, изјавила је да она неће присуствовати док се лично не позабави да ће сви учесници бити безбедни. Надгледаће рад безбедносних служби, изјавила је она.

Састанку су присуствовали европски званичници који су управо поводом Европрајда дошли у Београд.

Један од организатора “Европрајда 2022” Горан Милетић изјавио је данас да ће у 17 часова испред Уставног суда Србије бити одржан протест припадника ЛГБТ популације, а да ће после тога бити организована шетња до стадиона на Ташмајдану где ће бити одржан концерт.

Милетић је агенцији Бета казао да је МУП забранио планирану шетњу од скупштине Србије до Калемегдана, али да је у међувремену одобрена шетња од Уставног суда до Ташмајдана. ; Додао је да је саопштење МУП-а у коме се наводи да данас неће бити одржане недозвољене шетње, погрешно протумачено. ; “Ми смо МУП-у пријавили шетњу новом трасом од Уставног суда до Ташмајдана и добили сагласност за тај предлог. Очекујем да ће сви учесници Параде поноса бити безбедни и да ће уз асистенцију полиције све протећи у најбољем реду”, рекао је Милетић и навео да “Европрајду” присуствује око 1.000 људи из иностранства.