Прочитај ми чланак

ПАНИЋ: Ал Капоне је пао на порезу, Вучић ће пасти на респираторима

0

Председник Синдиката лекара и фармацеута Србије, Раде Панић, изјавио је у Новом Саду да је чувени мафијаш Ал Капоне пао на порезу, а да ће председник Србије Александар Вучић пасти на медицинским респираторима.

„Ал Капоне је пао на порезу, а Александар Вучић пашће на респираторима. Ја вам то обећавам. Биће сигурно“, рекао је Панић грађанима, који су се окупили на дунавском приобаљу Шодрош, да протестују против најављене изградње стамбеног насеља названог Нови сад на води.

Foto: Printscreen; Rade Panić

Панић је упитао зашто је проглашено тајном то што су биле набавке респиратора и медицинске опреме Републичког фонда за здравствено осигурање по инструкцијама Министарства здравља и зашто су покушали да централизују информације.

„Новинарку Ану Лалић су хапсили на правди бога јер је извештавала о томе каква је била ситуација у Клиничком центру Војводине, а тако је широм Србије. Оног тренутка када је Синдикат са Аном Лалић изнео да је у Новом Пазару хуманитарна катастрофа тада се и у Лесковцу и у Врању и многим градовима дешавало нешто слично, само су власти биле боље организоване и имале су оне који нису спремни да проговоре, а знајте да није било другачије“, рекао је Панић.

Оптужио је актуелну власт да покушава да избрише из сећања оне које су оболели и преминули од ковида 19 и додао да ће лекари једног дана када све прође сигурно доказати те манипулације.

„Надам се да ћемо на крају чврсто доказати да су манипулисали са преминулима. Овог тренутка то раде да би доказали да је најмања смртност у Србије, али то сигурно није истина и о томе ће сведочити лекари, пре или касније“, казао је Панић.

Панић је најавио да ће због свих увреда које је Вучић изнео на његов рачун против њега поднети кривичну пријаву и најавио да неће све остати на његовом имену. „Биће много нас који ћемо се једног дана окупити и рећи: Неће више моћи овако Александре Вучићу, довољно је било у Србији“, казао је Панић.

Према његовим речима, данас један део Србије зна да Синдикат лекара и фармацеута постоји, али се нажалост осипа „јер је 55 колега нажалост изгубило живот у овој борби која се дешава или у овом нереду који су створили министар Златибор Лончар у три мандата и онај који је одговоран за све то и ко га је постављао“.

„Сведочимо да се запамти, да се зна да се једног дана одговара за кривично дело угрожавање здравља и живота грађана. Најмање је четири године како тражим пред институцијама и пред јавности да државни тужилац по службеној дужности покрене кривичну пријаву против министра Лончара за угрожавање здравља и живота свих грађана Србије“, рекао је Панић.

Подсетио је да је на време упозоравао шта ће се десити у здравственом систему Србије када буде проглашена епидемија коронавируса, али да није очекивао да ће бити оволико лоше.

„И ноћас сам морао у дежурству да радим ратну тријажу. Кад је ноћас дошао колега и рекао да му треба место за човека 1962. годиште, ја сам му рекао да може да уђе у интензивну негу и да изабере једног од осам пацијената да би тај човек добио шансу. Колега је погледао у мене и у под са речима ’морао сам да те обавестим’“, рекао је Панић.

Уз подсећање како је било у првом делу пандемије са грађанима старијим од 65 година којима је било забрањено кретање, оценио је да се такав однос према њима наставио и након карантина јер данас „не добијају праву шансу и уставом гарантовану целодневну здравствену заштиту“.

Више вести о ковиду-19 и последицама пандемије у земљи и свету читајте на страници Коронавирус.