Прочитај ми чланак

Пајтић напушта политику?

0

БИВШИ лидер Демократске странке Бојан Пајтић, који је на непосредним изборима изгубио од Драгана Шутановца, могао би да напусти политику и потпуно се посвети послу професора на новосадском универзитету - незванично сазнају "Новости".

Наши извори тврде да су лоши резултати чак и у Војводини, која је дуго била Пајтићево упориште, „потопили“ и идеје да бивши лидер ДС оснује своју политичку партију. Наводно, Пајтић је хтео да у случају губитка на изборима за лидера странке потегне добар резултат у покрајини као аргумент за стварање Демократске странке Војводине. Извори тврде да је и потез Јелене Бебе Балашевић, која се на дан гласања за ново руководство ишчланила из ДС, био у складу са тим незваничним договорима.

Међутим, с обзиром на то да је на изборима заузео тек треће место, а Шутановац га је потукао и у Војводини, сада је извеснији епилог да Пајтић поднесе оставку на место посланика и не започиње нову политичку ролу.

У случају оставке Пајтића на место посланика, на његово место сео би први следећи са листе ДС, а то је Душан Милисављевић. У ДС не страхују од цепања посланичког клуба, који ће до избора новог шефа посланика, како сазнајемо, водити заменица Наташа Вучковић. Портпарол ДС Александра Јерков рекла је да ће у наредних месец бити изабран заменик председника, из редова пет потпредседника – Бранислав Лечић, Нада Колунџија, Игор Салак, Јован Марковић и Тамара Трипић. Биће одржана и скупштина, на којој ће се бирати Политички савет, чланови Председништва, Главног одбора и Извршног одбора, као и генерални секретар.

Пајтић није желео за „Новости“ да говори о својим даљим плановима.

ЈЕШИЋ: ЛУТОВЦУ ДАТИ ФУНКЦИЈУ

Посланик ДС Горан Јешић, који је на изборима за лидера подржавао другопласираног Зорана Лутовца, сматра да нови председник треба да позове најбоље у странци и постави их на позиције са којих могу највише да допринесу за ДС. Јешић тврди и да га није изненадила Пајтићева реакција на изборни пораз.