Прочитај ми чланак

ПАЦОЛИ СЕ ЖАЛИО КОЛЕГАМА: Дачић нам „подмеће ногу“

0

Приштина -- Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли, на неформалном састанку министара спољних послова "западнобалканске шесторке" у Сарајеву, "тужакао" Дачића.

Како пишу „Вечерње новости“, Пацили је недавно у Сарајеву рекао да му шеф дипломатије Србије Ивица Дачић стално „подмеће ногу“.

„Људи са Косова су млади, а не могу слободно да путују. Србија прави проблеме сваки дан. Путујем и борим се да добијем признања Косова, а Ивица их сруши“, наводе „Новости“ да је Пацоли рекао колегама, у тренутку када је Дачић током радног ручка изашао да разговара с новинарима.

Пацоли је, пише лист, кренуо да набраја како „Србија блокира Косово у слободном кретању робе, да постоји проблем и са Босном и Херцеговином, јер су људима са Косова потребне визе“.

„Немамо ни директан контакт са Европском унијом, јер смо окружени Србијом, Македонијом и Албанијом“, говорио је Пацоли који је, према неименованим изворима „Новости“, једино био задовољан намерама Београда да гради ауто-пут преко Косова и Метохије до Тиране.