Прочитај ми чланак

Овако је почео крај режима Мила Ђукановића! (ВИДЕО)

0

- Чуо сам овде од премијера, да ћемо се ми вероватно сукобити. Да, сукобићемо се! Ви сте изазвали ово. Ако не одустанете од овог закона, сукобићемо се. Што је вама бре требао овај закон;, што сте ви предложили овај закон? Напали Цркву и сада ви питате што ви не пустите људе да живе.

Па, зашто свештеници, монаси и свештеници седе на улицама? Ево, владика Јоаникије седи сав умотан овде на улици. Људи ја вас молим, и ми смо вас овде молили, преклињали – немојте људи ово да радите – али ви не оступате. И зато вам кажем, да, сукобићемо се!

Ово је рекао је 27. децембра 2019 на Деветој седници Другог редовног заседања Скупштине Црне Горе, посланик опозиционог Демократског фронта и председник Нове српске демократије, Андрија Мандић, критикујући Закон о верским слободама који је усвојила Скупштина Црне Горе, а којима се имовина и светиње Српске Православне Цркве стављају под контролом милогорског режима.

И тако је и било. Мирно, гандијевски, литијама – сабрани у Христу, предвођени свештеницима су се сукобили нечасној намери Мила Ђукановића и његових послушника да ударе на Српску православну цркву.

Годину дана након тога Црна Гора има прву Владу без ДПС-а, премијера који је пријатељ блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Након гласања дошло је до инцидента, када су посланици опозиционог Демократског фронта кренули за столом председавајућег. Уследило је и кошкање са полицијом, па су сви посланици ДФ приведени подгорички Центар безбедности.

Усвајању закона претходила је скупштинска расправа коју је обележила напета атмосфера, као и протести и блокаде саобраћајница у Подгорици, Никшићу, Будви и другим градовима у Црној Гори.
Полиција је привела 20-ак особа, од чега је 13 ухапшено због прекршаја из Закона о јавном реду и миру, преноси подгоричка Побједа.

Данас је Демократски фронт у власти и гледа ДПС у опозицији.