Прочитај ми чланак

Отпор спремао Марка Ђурића за полицијско саслушање (ВИДЕО)

0

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић спада у групу младих лавова СНС, који је имао метеорски политички успон, још од почетака ове странке, када је представљан како млади и перпсктивни правник и патриота, посебно на чувеном "Фокус радију", где је често гостовао и заступао СНС. Успон у каријери међутим, не везује се само за СНС. Напротив, кораци су били негде на супротној страни од оне коју заступа и коју често оптужује да је упропастила Србију. На његове почетке подсетио нас је исечак са ВХС снимка, који је поново почео да кружи друштвеним мрежама.

Наиме, негде средином 2018. прво на Фејсбуку, а онда и на Јутјубу, испливао је стари ВХС снимак младих отпораша настао вероватно негде у лето 2000. године док је Слободан Милошевић и даље суверено држао комплетну власт. Покрет “Отпор” је тада у државним медијима означаван као “НАТО пешадија”, “шака плаћеника и домаћих издајника” и под сталним полицијским притисцима и препадним акцијама у којима је велики број чланова овог покрета, али и симпатизера привођен и премлаћиван.

Marko Đurić/youtube

Снимак који је вероватно скинут са ВХС касете приказује млађаног Ђурића, који је иначе 1983. годиште, како долази у просторије “Отпора” на обуку о понашњу на полицијском саслушању, која тих година нису била нимало суптилна, посебно према отпорашима, када је знао да падне шамар или песница у главу, али и везивање лисицама за радијатор и пендречење.

Ђурић на самом почетку снимка каже: “Најежим се сваки пут кад неко зазвони на врата”.

Такође из симулације саслушања у полицији сазнајемо да је Ђурић постао члан “Отпора” од децембра 1999.

На питање иследника ко га је довео он каже да је то учинио сам, и да је за “Отпор” сазнао на основу заставе.

Такође на симулирано питање ко отпор финасира Ђурић каже да то чине људи из Србије и емиграције који су због ситуације у овој земљи морали да је напусте.

На питање зашто су напустили земљу, због криминала, попут њега, Ђурић каже да он није криминалац и да никада није био привођен и да је ово привођење срамно, после чега долази до смеха присутних.

Симулирани иследник му затим сугерише у чему је погрешио, а онда долази до прекида снимка.

Биографија Марка Ђурића

Марко Ђурић, актуелни шеф Канцеларије за Косово и Метохију, рођен 25. јуна 1983. у Београду, где је завршио основну и средњу школу, а потом и Правни факултет (2002 – 2010.). Године 1999. прикључио се покрету ”Отпор”. Као тинејџер опробао се у новинарству, уређујући и водећи омладински политички ток шоу на Радио Београду 202 током 2001. и 2002. године. Члан је Српске напредне странке од оснивања 2008. године, а 2009. постао је координатор правног тима и асистент заменика председника странке Александра Вучића. Од 2010. члан је Главног одбора СНС. Током 2011. помогао је оснивање и почео координацију рада страначког тима за спољну политику и европске интеграције. После избора у мају 2012. постављен је за саветника председника за спољну политику, а крајем исте године постао је члан Председништва СНС. Маја 2014. године Влада Србије поставила га је за директора Канцеларије за Косово и Метохију.

За потпредседника Српске напредне странке изабран је на Скупштини СНС, одржаној 28. маја 2016. године.