Прочитај ми чланак

ОСТАВКЕ! „Ниш није био овако разваљен, ни када су га рушили Хуни и Варвари“

0

Представници Странке слободе и правде, Народне странке и Двери затражили су оставку градоначелнице Ниша Драгане Сотировски након заједничке конференцију за медије у Нишу, на којој су говорили о актуелним градским проблемима, а пре свега о радовима који трају као градња Скадра на Бојани.

Јелена Милошевић из Странке слободе и правде имала је поруку за градоначелницу Драгану Сотировски.

FOTO: SSP Niš

– Преиграли сте се, градоначелнице. Заправо, Ви и нисте градоначелница јер Вас Нишлије нису бирале. Ви нисте изабрани, Ви сте постављени. И Ви сте највећа нишка срамота, оличење ове власти, оличење неспособности и бахатости. Знам да се Ви ничега не стидите, али Нишлије се стиде Вас.

Она је казала да је ово најнеспособнија власт у историји Ниша, јер су „уништили све чега су дотакли“.

– Радови на тргу и мосту данас улазе у трећу годину и делује да неће скоро. И када би ме неко питао да кажем из ког града сам, а да не поменем име града, рекла бих: Свечано смо пуштали у пробни рад покретне степенице; Из града у чијем се центру зида Скадар на Нишави пуне две године а реконструкција моста траје дуже од његове изградње; Из града чија градоначелница би да се игра с кружним током па да уместо фонтане гради шта год хоће; Из града где је реконструкција јавних тоалета требало да кошта преко 50.000 евра, али се није десила и не зна се кад ће… – говорила је Милошевић и наставила:

– Из града који је градски парк поклонио Делти; Из града који је некад имао аеродром, сад има само дугове јер су му аеродром отели; Из града који уништава врхунски спорт делећи наше паре својим омиљеним другарима, а не према резултатима и у коме рекреативни спорт не постоји; Из града на чијем је челу некадашња новинарка која је брутално поделила медије на подобне и неподобне; Из града који је некад био град мерака, а сада је град медијског мрака; Из града у коме је осуђени силоватељ Симо Спасић добио градски простор за удружење; Из града чији грађани држе џакове с песком пред капијом јер сваки јачи пљусак узрокује поплаве – изјавила је Милошевић.

Ђорђе Станковић из Народне странке наводи да Нишлије имају константно фалсификовање реалности и није нишки ћутати на све то, те подсетио да је данас 721. дан од почетка реконструкције моста.

– Међутим, оно што није било могуће фалсификовати јесте овај мост у центру града, који је већ 721 дан у реконструкцији, и улази у трећу годину нерада. Зато га нико није посетио за викенд, али ће сваки туриста који буде дошао у Ниш ипак посетити мост, јер у Медијану неће моћи да уђе. Срамота је постала интернационална, а званично је немогуће фалсификовати ту реалност – рекао је Станковић, указавши и на проблем недостатка воде у Паси Пољани, где су грађани већ седам дана без воде.

Представница Двери, Тамара Миленковић Керковић, упитала је градоначелницу да ли се само са новцем Нишлија понаша тако недомаћински, или је галантна и са својим приватним новцем, својим приватним пословима и приватним некретнинама.

– Овај тужни Трг и још тужнији мост само је симболична слика начина на који ова власт и Градоначелница управљају Градом. Овако разваљен Ниш није био ни када су га рушили Хуни и Варвари. Ниш је одавно постао дуални Град, у коме је јавни простор окупиран од стране владајућег СНС-а , а са друге стране је приватни простор у коме грађани трпе последице високе корупције и партократске владавине Градом. У сваком сегменту живота у Граду – и у јавном и у приватном и у сакралном виде се трагичне последице те окупације. Град не сме да изгледа овако – констатовала је Миленковић Керковић.