Прочитај ми чланак

ОСНОВАНА ЗДРАВА СРБИЈА Стаматовић: Догодине у Призрену; Ршумовић: Стоп белој куги

0

Убеђен сам да оздрављење Србије може да крене само одавде, из унутрашњости – изјавио је, на оснивачком конгресу Здраве Србије, председник покрета и домаћин скупа Милан Стаматовић, дугогодишњи председник општине Чајетина на Златибору.

Пред непуних хиљаду званица у великој дворани златиборског хотела Торник, међу којима су били и Александар Шапић, Верољуб Стевановић, Милан Парошки, удружења Срба из целог региона, па и Црне Горе (Херцег Нови), а чак и из Скадра у Албанији, Стаматовић је додао да ће један од основих циљева Здраве Србије бити да се право одлучивања о најбитнијим друштвеним и државним питањима врати самом народу:

– Народ је тај који мора да искаже своју вољу и доноси одлуке везанe за приступање Европској унији, учлањивање у међународне војне и економске савезе, као и за судбину Косова и Метохије – истакао је Стаматовић, завршавајући своје обраћање са „Догодине у Призрену“, што је пуна сала поздравила бурним аплаузом.

На скупу је говорио и члан Здраве Србије песник Љубивоје Ршумовић.

– Има нешто што мене лично данас чини помало поносним, али и помало тужним: пре пет месеци у Дибајиу родио се мој пети унук – рекао је српски песник Љубивоје Ршумовић, у чијем родном селу је 2017. и званично основана Здрава Србија.

– Немам ништа против да се Срби рађају и у Канади и у Дубајиу и у Шведској, али покушаћемо да се изборимо да се Срби рађају и у Србији. Да та фамозна бела куга једном оде са ових простора. То је задатак за Здраву Србију, јер кад нема народа нема ни здраве Србије. А ја верујем да Срби нису заборавили како се производе деца.

На изборној скупштини „Здраве Србије”, за председседника странке је изабран досадашњи лидер ове странке Милан Стаматовић,  аза потпреседнике су изабрани, Верољуб Стевановић, Милан Парошки и Бојана Божанић.

Такође, изабран је и Главни одбор ЗС који броји педесет чланова.

На конгресу је и званично покрет „Заједно за Шумадију” приступио „Здравој Србији”.

Како Србин.инфо сазнаје Здрава Сбија излази на локалне изборе који се ове године одржавају у већину српских градова и варошица, а одлука о изласку на републичке изборе донеће се тек кадфа се распишу поменути избори који треба да се одрже током пролеће 2020 године.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!