Прочитај ми чланак

Османи: Вучићу је требало мало времена да прекрши споразум

0

Вјоса Османи реаговала је на вест из медија да је председник Србије Александар Вучић затражио од Турске да изврши притисак на Косово да не отвара амбасаду у Јерусалиму.

Osmani je objavila na Tviteru da je Vučiću trebalo malo više od 24 sata da prekrši sporazum potpisan u Beloj kući u Vašingtonu o zaustavljalju kampanje protiv priznanja Kosova.

YouTube
Rubikon – Vjosa Osmani 04 02 2020

“Вучићу је требало нешто више од 24 сата да прекрши тачку 15, са обавезом коју је потписао у Вашингтону, а којом се захтева од њих да зауставе кампању против признања и да се уздрже од формалних или незваничних захтева другима да не признају Косово. Тако типично за Србију“, навела је Османи.

Поводом најаве признања Косова од стране Израела, Вучић је на конференцији за новинаре након састанка у Бриселу рекао “хајде да видимо шта ц́е Ердоган рец́и Хашиму Тачију и Авдулаху Хотију“.

“Разумем политичке игре у којима неко жели да каже како ће још једна муслиманска земља, да призна Израел“, рекао је Вучић алудирајући на Косово.

“Одлично ако ће Косово да призна Израел, али мора прво Израел да призна Косово, а онда нека Косово ради свој посао… Да видим шта ће Ердоган да каже Хашиму Тачју и Авдулаху Хотију“, рекао је Вучић.

Додао је да су Србија и Израел пријатељске земље.

“Они су наши пријатељи, бра ћа и надам се да ће тако и остати и још једном их молим да размисле какву ће одлуку донети”, рекао је Вучи ћ.