Прочитај ми чланак

Општи хаос код Скупштине БГД: Пљачка вредна 1 000 000 000 евра!

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију (СзС) у Скупштини града Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић казао је данас да је власт Београда увела нову таксу, за прераду отпада, те ће сва домаћинства месечно плаћати преко 300 динара више него до сада.

Јовановић је новинарима оценио да је та такса „непотребна и штетна“ и да ће од Београђана бити „неоправдано узето“ 96 милиона динара за три године.

„Да не би народ излио оправдани гнев, (заменик градоначеника) Горан Весић је обећао да ће за тај износ да смањи цену грејања“, рекао је Јовановић и навео да СзС тражи укидање нове таксе јер она иде страном концесионару.

Он је навео да је управо то доказ да цена грејања, како је истакао, мора и може бити нижа.

Доказ је „и да смо били у праву да Град Београд преко цене грејања пљачка Београђане“, казао је Јовановић и додао да Савез за Србију захтева да се сместа смањи цена грејања.

Он је подсетио да је у прошлој години предузеће „Београдске електране“ имало „такозвани приход од 4,2 милијарде динара, што је доказ да градјани преплаћују грејање“.

Јовановић је навео да је „Београдских електрана“ Драган Баста „кикбоксер који нема квалификације да буде директор“, а „новац тог предузећа користи за плаћене огласе у Куриру против Јовановића“.

Он је истакао да је претходна власт имала идеју да Град Београд узме кредит од 179 милиона евра, а да ће сада то бити плаћено 1,15 милијарди евра у наредних 30 година, док ће енергија бити у власништву страног концесионара „Суеза“.

Конференцију за новинаре Савеза за Србију испред Скупштине Града ометао је председник и један од оснивача Удружења киднапованих и убијених на Косову Симо Спасић који је, говорећи о Косаову, покушавао да уз помоћ мегафона надгласа Јовановића.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!