Прочитај ми чланак

ОПШТЕНАРОДНО ВЕСЕЉЕ У МЛАДЕНОВЦУ – Бели уживо на BBC

0

Младеновац -- Завршна конвенција председничког кандидата Љубише Прелетачевића Белог одржана је у Младеновцу уз, како наводе, "општенародно весеље".

Митинг је одржан на ливади иза кошаркашких терена у насељу 25. мај.

Белог су на бину изнели на столици попут краља, био је обучен у карактеристично бело одело, а на глави је имао ловоров вренац.

Уручене су му и четири штафете, по једна за север, запад, исток и југ Србије, а изведено је и неколико песама о Белом које су биле део кампање на интернету.

„Желим да се променим, желим да вам пружим слободу, желим и вашу слободу и вашу корист. Нормално је да ћу се да се обогатим, али и вас ћу. Нисам политичар који мисли само на себе“, рекао је Бели.

Током митинга се чуло и звук који Тарзан у филмовима прави, а Бели је на то рекао: „Јутрос смо увели Тарзана у Младеновац“.

„Ово је прозивод вишедеценијског уништавања земље. У недељу узвраћамо ударац сви заједно. Гурамо Белог у други круг, а после тога не знам ни ја шта ће да буде“, рекао је његов саветник Небојша Прилепак.

„Ово што он прича нема везе с мозгом, ја побеђујем у првом кругу. Суштина је да имате за кога да гласате, млад, јак, луд, оће да обори, оће да краде, ал оће и да да. То је суштина. Суштина је и то да имате овде људе из целе Србије, људи су поново почели да се друже“, додао је Бели.

Према његовим речима, на дан избора прво сви треба да пензионерима украду личне карте, обуку се у бело и заокруже пет „јер је Љубиша сила божија, човек дошао са неба“.

Митинг је водио писац Марко Видојковић, а један од људи који се обратио окупљенима је и социолог Јово Бакић. Осим тога, грађанима се обратио и портпарол покрета „Бели – само јако“, Стеван Влајић, као и шеф њихове одборничке групе у Младеновцу Владимир Трипковић.

На крају обраћања Бели је рекао да су људи на митинг дошли „силним аутобусима и добили каприћозе“, а онда је са грађанима наизменично скандирао „Аве Бели“.

Бели уживо на ББЦ: Побеђујем!

Председнички кандидат Љубиша Прелетачевић Бели укључио се пре завршног митинга уживо у програм ББЦ-ија.

– То је најбољи начин да покажем актуелну политичку сцену – кроз сатиру и хумор. Људи који имају моћ, који су на власти, не знају како да реагују на мене, односно Љубишу. Ја кажем да ћу у Србији направити море, фабрике, фабрику за производњу Ламборгинија… Знате већ, класична предизборна обећања.

– Сада први пут могу да гласају за неког потпуно новог, за младог… високог и јаког – насмејао је Бели водитеља ББЦ-а.
– Господине, како то мислите да нећу победити у првом кругу? Побеђујем у првом кругу, освојићу 56 одсто гласова!.

На крају митинга почела је журка.