Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА СЕ СПРЕМА: Оснивачка скупштина Савеза за Србију и Главни одбор ДС

0

Скуп опозиционих партија на ком ће бити потписан споразум о оснивању Савеза за Србију биће одржан у недељу, 2. септембра у београдском центру Сава.

Како је најављено из покрета Двери, скуп ће почети у 17 часова.

Оснивачи Савеза за Србију ће по досадашњим најавама бити бивши председник ДС и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас, Народна странка Вука Јеремића, Левица Србије Борка Стефановића, покрет Двери, Демократска странка, синдикат Слога, Здрава Србија Милана Стаматовића и Заједно за Србију Небојше Зеленовића.

Истог дана ће у Београду бити одржана и седница Главног одбора Демократске странке (ДС) на чијем је дневном реду подношење извештаја о раду странке и избор тела и органа ДС-а.

Главни одбор ДС-а на седници одржаној у јуну донео је одлуку о учешћу те станке у формирању Савеза за Србију а председник странке Зоран Лутовац изјавио је да у ДС нема несугласица по том питању, како то пишу поједини медији.

 

Он је додао да верује да ће подршка уласку у Савез за Србију бити потврђена и на седници Главног одбора у недељу.

„Подршка Савезу је општа и стабилна широм Србије и то ће се потврдити на седници Главног одбора“, рекао је Лутовац за издање дневног листа „Данас“ од четвртка.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!