Прочитај ми чланак

Опозиција о избору Вучевића: Вучић је странку заправо предао брату

0

Избор Милоша Вучевича на чело Српске напредне странке део опозиције види као јасан показатељ да је заправо Александар Вучић странку предао брату Андреју Вучићу.

Милош Вучевић је званично изабран за председника СНС-а. Док се из редова странке нижу честитке, опозиција истиче да је Александар Вучић овим чином СНС предао у руке свог брата Андреја Вучића.

Foto: Printscreen/YouTube

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић за портал Н1 истиче да је ова одлука јасан показатељ да је Александар Вучић странку предао брату.

„Мислим да је тиме Александар Вучић јасно показао да је ова странка једна велика породична фирма и да је то сада њен приоритетан задатак на политичкој сцени Србије“, рекао је Миливојевић.

Потпредседник Народне Странке и посланик Борислав Новаковић је у две речи портретисао Милоша Вучевића, као „тријумф безличности!“

„Све своје мане претворио је у врлине. Дакле, послушност, сервилност и беспоговорно извршавање налога Андреја Вучића били су најважнија препорука за Милоша Вучевића. Пре је био формални градоначелник Новог Сада, као што је сада формални председник СНС-а, а и онда и сада стварни господари ситуације и стварни доносиоци кључних одлука су били браћа Вучић. Честитам Андреју Вучићу на новој функцији“, навео је Новаковић за портал Н1.

Мариника Тепић се такође након именовања новог председника СНС-а огласила на Твитеру:

„Заправо је Андреју предао странку, само формално Вучевићу!“

Подсећамо Председник Српске напредне странке Александар Вучић предложио је Милоша Вучевића за новог лидера те партије данас на седници скупштине СНС у Крагујевцу. Он је на одржаном митингу у Београду рекао „да је последње вече које вам се обраћам као председник СНС.“