Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА ИЗНЕЛА НИЗ ПРИМЕДБИ Записник о изборима у Лучанима усвојен БЕЗ ПРИМЕДБИ?

0

У Записнику о раду на утврђивању резултата локалних избора у Лучанима, у који је Танјуг имао увид, првопотписани је члан Комисије у име Савеза за Србију Младомир Сретеновић. Он се, иначе, потписао иницијалима.

Записник Општинске изборне комисије у Лучанима, после ког је опозиција изнела примедбе на регуларност, усвојен је без примедби.

У Записнику о раду на утврђивању резултата локалних избора у Лучанима, у који је Тањуг имао увид, првопотписани је члан Комисије у име Савеза за Србију, Младомир Сретеновић. Он се, иначе, потписао иницијалима.

На локалним изборима 16. децембра у Лучанима, победу је однела листа „Александар Вучић – Зато што волимо Лучане и Драгачево“, са освојених 7.852 гласа, па ће у локалном парламенту имати 27 од 35 одборника.

Листа коалиције окупљене у Савезу за Србију, освојила је 1.137 гласова и имаће четири мандата у Скупштини општине. Цензус су прешле и Група грађана „Један тим“ – Ивица Вукићевић, са освојених 826 гласова и листа Ивица Дачић – СПС, са освојених 668 гласова, па ће обе имати по два одборничка мандата.

Председник Двери Бошко Обрадовић представио је у Чачку такозвану „Белу књигу“ нерегуларности избора у Лучанима на више од десет страна, коју је назвао „црном књигом изборне крађе“ и „потпуне диктатуре владајућег режима Александра Вучића у коме се Србија налази“.

„То је разлог зашто смо ми учествовали на изборима у Лучанима, да имамо доказ како они краду изборе, да им се супротставимо на лицу места на сваком бирачком месту“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Чачку.

Обрадовић је оценио као „срамно“ негирање полиције да је на дан избора у Лучанима патролирало више десетина џипова без икаквих саобраћајних ознака, без налепница.

„Оно што је скандал прве врсте је да ниједно од тих десетина возила није заустављено, а они који су се у њима налазили нису легитимисани. Супротно томе бројна возила у којима су се налазили опозициони активисти су заустављана, легитимисана, они задржавани више од пола сата на улицама а онда су и привођени у полицијску станицу у Гучи где су задржавани више од три сата и тиме онемогућени да учествују у раду Изборног штаба Савеза за Србију“, рекао је Обрадовић.