Прочитај ми чланак

ОГЛАСИЛА СЕ ЕУ ПОВОДОМ ПОСЕТЕ ПУТИНА СРБИЈИ: Ово су очекивања из Брисела

0

- Србија је обавезна да се повуче из свих билатералних споразума о слободној трговини на дан свог уласка у ЕУ - речено је у Европској комисији

У Бриселу поводом посете председника Руске Федерација Владимира Путина Србији кажу да ЕУ не коментарше посете лидера других земаља, а истовремено истичу да Унија од Србије очекује да остане посвећена својој европској перспективи.

– Власти Србије су идентификовале ЕУ интеграције као стратешки приоритет своје земље. Очекујемо од Србије да се понаша у складу са овим обавезама, тако да европска перспектва земља остане неугрожена – изјавио је ЕУ званичник за Тањуг.

Поводом најаве продужетка споразума о слободној трговини између Србије и Русије, потписаног 2000. године, у ЕУ кажу да Србија може улазити у споразуме са другим државама и организацијама до тренутка уласка у чланство ЕУ.

– Србија је обавезна да се повуче из свих билатералних споразума о слободној трговини на дан свог уласка у ЕУ – речено је у Европској комисији.

У Бриселу подсећају да ЕУ остаје најважнији трговински партнер Србије са 63 процента удела у укупној трговини уз очекивану добру динамику раста. Истовремено трговина са Русијом износи мање од 10 процената укупне трговине Србије, наводи се у Европској комисији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!