Прочитај ми чланак

ОДРЖАН ТРЕЋИ САБОР СРПСКОГ ПОКРЕТА ДВЕРИ – делегати из целе Србије

0

Данас је одржан трећи Сабор Српског покрета Двери, на којем су учествовали делегати из целе Србије.

У оквиру Сабора изабран је и нови потпредседник странке, др Немања Зарић. Др Зарић је такође и интернационални секретар Двери и један од креатора породичне политике Двери.

На Сабору је усвојена и Породична декларација „Заштитници породице“, која уједно представља почетак нове кампање и представљања конкретних мера породичне политике.

Изабрани су и нови чланови Главног одбора и разматрана актуелна политичка ситуација у Србији.

Нова политичка платформа Двери
ЗАШТИТНИЦИ ПОРОДИЦЕ

Ми смо политички покрет породичних људи. Наша обавеза је да бранимо интересе породице у Србији. Ми ћемо бити заштитници свих социјално и правно угрожених породица у Србији. Нама се у сваком тренутку могу обратити сви који су угрожени под овом влашћу:

1. Сви којима банке преко јавних извршитеља одузимају породични дом због презадужености.
2. Сви којима ЕПС искључује струју, а немају одакле да је плате, јер имати електричну енергију у своме породичном дому представља људско право у 21. веку.
3. Сви који су због партијских тајкуна остали без посла у пљачкашким приватизацијама, којима нису исплаћене зарађене плате нити доприноси за пензијско осигурање.
4. Сви који због накарадног постојећег система немају оверену здравствену књижицу.
5. Сви које банке пљачкају на валутним клаузулама и другим провизијама.
6. Сви којима власт деци у школама намеће антипородичне и антитрадиционалне вредности.
7. Сви којима је због додворавања власти западним центрима моћи угрожена лична и имовинска безбедност породице у времену мигрантске кризе.
8. Сви који због партијског запошљавања немају ниједног члана запосленог и којима није израђена социјална карта на основу које им мора следовати помоћ државе кроз систем социјалне заштите.
9. Сви грађани који су поштено стекли своју факултетску диплому а које малтретирају властодршци са купљеним дипломама.
10. Сви који због погрешне економске политике власти раде за стране фирме за минималне зараде, док исте те стране фирме добијају субвенције од пара пореских обвезника у Србији.
У држави у којој власт спроводи строгоћу на сиротињи, смањује плате и пензије, повећава порезе и таксе, док не наплаћује порез богаташима и странцима, наше породице су социјално и правно угрожене, а сви ми се претварамо у јефтину радну снагу код страног газде. 

Двери су СОС центар за помоћ свима који страдају под овом влашћу и у ове сврхе ангажовали смо 100 дипломираних правника и адвоката у целој Србији. Народни посланици и највиши функционери нашег Покрета биће свуда тамо где треба бранити породичне људе од терора власти, страних банака и фирми, комуналне полиције и јавних извршитеља.

Овај свеукупни проблем може се решити искључиво доношењем Закона о заштити презадужених појединаца и породица, који морају имати могућност проглашења личног банкрота и тиме заштити породични дом од одузимања од стране јавних извршитеља. Они тиме добијају и очување прихода за основна средства за живот, али и обавезу да све друго иде на враћање дугова који ће бити репрограмирани.

Ово је права политика за 21. век. Бити на страни човека и грађанина против корумпиране власти и лоповског система, стати у заштиту обичног народа и свих наших породица у свакодневној борби за егзистенцију, право и правду. У власти не сме бити нико ко не сме да донесе Закон о испитивању порекла имовине и рашчисти са корупцијом у правосуђу, тужилаштву и полицији. Српски покрет Двери проналази себе у овој политичкој улози и позива све који желе да се укључе и помогну да нам се придруже.

Трећи годишњи Сабор Српског покрета Двери 01.октобар 2017.