Прочитај ми чланак

ОДГОВОР ИНИЦИЈАТИВИ МЛАДИХ ЗА ЉУДСКА ПРАВА: Примите моје гађење

0

Са највећим могућем гнушањем одбијам да учествујем у вашој срамној сребреничкој тиради.

1

Са највећим могућем гнушањем одбијам да учествујем у вашој срамној сребреничкој тиради.

Поштоване даме и господо,

Примио сам ваше прилично неписмено писаније, које сте адресирали на моје име, обраћајући ми се као народном посланику, те, сходно томе, сматрам да је ред да вам овако јавно и одговорим.

Свакако, када би то било могуће, изразио бих поштовање према вашем писму, али уместо тога изразићу најгоре могуће гађење, јер осим тога ништа друго нисте ни заслужили. Не желећи да ме неко погрешно схвати, јер према свакој невиној жртви у протеклим ратовима изражавам пијетет и, за разлику од вас, увек се искрено залажем да се сви злочинци који су починили недела у име мог народа процесуирају, као што једнако желим да се сви они који су починили страховите злочине према српском народу такође нађу пред лицем правде, не могу а да не приметим да је ваше писаније препуно нетачности, неистина и крајње злонамерних конструкција са очитим циљем да натерате народне посланике Скупштине Србије да прибегну колективном посипању фекалија по сопственом народу.

Као и сваке, тако и ове године, ви увек на један примитиван начин покушавате да водите кампању везану за дешавања у Сребреници, а да притом никада не желите да се о том питању говори отворено са свим његовим узроцима и последицама, као и неспорним чињеницама које су се одвијале на подручју Подриња током крвавог босанског рата од 1992-1995. године.

2

Ваше напамет научене мантре, чији је једини циљ да се Срби прогласе геноцидним народом, бар код мене никада неће проћи. Неће, јер је народ коме припадам током тог рата бранио себе, своја огњишта и своје достојанство, не желећи да, као у Другом светском рату, буде стадо оваца за клање повампирених усташа и „хрватског цвијећа“. Српски народ је штитио своја елементарна људска права градећи Републику Српску, коју би ви управо проглашавањем српског народа као геноцидног такође прогласили за геноцидну творевину.

Пошто се позивате на одлуку Међународног суда правде из 2007. године, који се из потпуно суманутих разлога позивао на пресуде Хашког трибунала, који – а то сте пропустили да наведете – никада није утврдио геноцид, већ је пресуђивао генералу Крстићу за саучесништво у геноциду, а да претходно није утврдио постојање геноцида, морам да вам кажем да вам је то слаб аргумент. То опет мени указује да вам је конструкција искључиво политичке природе, срачуната да после објављивања резултата пописа 1. јула, кога Република Српска неће признати, извршите у садејству са вашим спонзорима додатни притисак на Републику Српску.

На све то додатно изражавам гађење према вашој иницијативи, јер вам никада није пало на ум да организујете комеморативни скуп за све Србе мучки заклане и ритуално убијане баш на подручју Подриња од стране крвника какав је Насер Орић. Нисам приметио ни да сте изразили протест што је Хашки трибунал казнио Насера Орића као да је направио саобраћајни прекршај. Ваљда сте том и таквом „праведном“ пресудом задовољни и она вам не смета.

3

На крају, пошто вам је кључна реченица у писму – „највећи злочин извршен на тлу Европе након Другог светског рата“, чиме нам показујете сву вашу одвратност и покварењаштво желећи српски народ да изједначите са нацистичким злочинцима, због чега би вас требало процесуирати – са највећим могућем гнушањем одбијам да учествујем у вашој срамној тиради.

Свакако, позивам државу да реагује и да вам забрани скуп који сте наумили да организујете 11. јула испред Народне Скупштине. Криво ми је што нећете бити похапшени, јер би за овако нешто у свакој држави Европске уније попили привођење, али надам се да ће једног дана ово бити у потпуности суверена држава, која ће таквима као што сте ви забранити рад.

Без обзира што свакако мој став неће наићи на одобравање ни код неких мојих страначких колега, ја га нећу променити, јер најискреније о вама мислим све најгоре, а, сложићете се, пошто сте толико залажете за поштовање људских права, да је моје људско право да имам свој став. Он је овакав и, док је света и века, о вама се неће променити, односно може да буде само са појачаним гађењем, јер сте ми из године у годину све одвратнији.

Срдачно
Народни посланик
Владимир Ђукановић

P. S. Следеће године, најљубазније вас молим, заобиђите ме са оваквим бесмисленим иницијативама и немојте без разлога да трошите папир.