Прочитај ми чланак

Од Палме до Мајића: И Раде Баста подржао иницијативу „ПроГлас“

0

Режимски кадар из Палминог огранка, а сада председник Покрета Европски пут Раде Баста, подржао је иницијативу јавних личности којом се грађани позивају да учествују на изборима "ПроГлас".

Баста је у саопштењу позвао све грађане Србије да се придруже тој иницијативи и да дигну глас у одбрану „пристојног, демократског друштва“.

Баста је рекао да су се интелектуалци, пристојни људи са чистим биографијама, несебично заложили себе за иницијативу којом мотивишу грађане да искористе своје право гласа на предстојећим изборима и изаберу оне који ће радити у њиховом интересу.

„Грађани Србије, позивам вас да остварите своје демократско право и да отерате у прошлост политичаре који су уплетени у корупционашке и криминалне афере, који се не обазиру на ваше проблеме, не чују вас и злоупотребљавају вас само када дође време изборне кампање“, навео је Баста.

Подсетимо, група интелектуалаца и истакнутих личности (углавном буџеташа) из науке, културе, образовања, медија, правосуђа, потписала је иницијативу „ПроГлас“ у циљу охрабривања грађана да се активирају, изађу на изборе и поврате свој суверенитет.