Прочитај ми чланак

Александар Чепурин: Очекујем добру сарадњу и са новом владом Србије

0

cepurin-1

Амбасадор Русије Александар Чепурин изјавио је данас у Крушевцу да очекује добру сарадњу с новом Владом Србије.

Русија и Србија су увек имале пријатељске односе и што је добро за Русију, то је добро и за Србију и што је Русија јача земља, то је Србији боље, поручио је руски амбасадор у Крушевцу.

Упитан какву спољну политику очекује од будуће Владе Србије, Чепурин је подсетио да је недавно имао састанке са представницима власти у Србији и да ће их имати и наредних дана наводећи да очекује добру сарадњу са будућом Владом.

“Имали смо лепу сарадњу и са овом Владом и сигуран сам да ћемо имати такву сарадњу и са будућом Владом”, рекао је Чепурин новинарима.

Он је навео да сарадња између две земље не зависи увек од људи већ од геполитичких ствари.

Чепурин није желео да коментарише писање страних медија о угрожености изградње Јужног тока.

“Нећемо разматрати таква глобална питања, тема је Крушевац“, прокоментарисао је Чепурин.

Током своје прве посете Крушевцу, Чепурин је са градоначелником Крушевца Братиславом Гашићем и руководством града разговарао о политици, развоју земаља и везама које постоје између Србије и Русије.

„Нагласили смо да имамо одређено искуство у сарадњи, али ми не живимо у прошлости него у будућности, и имамо лепу будућност“ – рекао је Чепурин.

Он је изразио наду да ће у садашњости са локалним властима пронаћи начин сарадње, а могућности постоје у областима грађевинарства, пољопривреде, енергетике и културе.

(Танјуг)